El perill d’incendi forestal es mantindrà alt durant el dia d’avui

La situació d’elevat perill d’incendi continuarà a causa de les baixes humitats i dels vents terrers que s’esperen fins a migdia. Hi ha perill molt alt en gairebé tot l’interior, i extrem en zones de la Catalunya central, comarques de Tarragona i Alt Empordà. Perill alt al litoral i prelitoral central, zones del Prepirineu. Hi ha perill moderat en zones elevades del Pirineu Occidental i Oriental.

Igual com que ahir a la tarda i al final del dia, per avui s’esperen precipitacions en forma de ruixat a partir del migdia en punts del quadrant nord-est.
Les temperatures mínimes seran lleugerament més baixes en general, i moderadament més baixes a l’interior. Es mouran entre 5 i 10ºC al Pirineu, entre 10 i 15ºC al Prepirineu, entre 18 i 23ºC al litoral i entre 14 i 19º C a la resta del país. Les màximes seran similars o lleugerament més baixes, tot i que a ponent podran pujar lleugerament. Oscil·laran entre 22 i 27 ºC al Pirineu, entre 26 i 31 ºC al litoral i entre 29 i 34 ºC a l’interior.
Quant al vent, serà fluix i de direcció variable en general, amb predomini de component nord i oest fluix amb cops moderats. A partir de mig matí s’imposarà el component oest a l’interior i el component sud al litoral i prelitoral. En general el vent bufarà fluix amb cops moderats. A banda, la tramuntana bufarà a l’Empordà entre fluixa i moderada, amb cops forts, i algun de molt fort,  a l’Alt Empordà. Tot i així al centre del dia afluixarà. A la vall de l’Ebre bufarà el mestral entre fluix i moderat fins a mig matí.
Quant a la humitat relativa, durant tot el dia assolirà valors més inferiors als d’ahir. De nou la tramuntana a les comarques de Girona farà que baixi més en aquesta zona.
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté activat en fase d’alerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT). A través del CECAT la DGPC ha comunicat a les administracions locals i a les sales centrals dels cossos operatius les mesures previstes i manté contacte permanent amb els anteriors per tal de fer seguiment exhaustiu de l’episodi.
D’acord amb la previsió de risc d’incendi forestal facilitada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), el Pla Alfa a nivell 3 es mantindrà avui activat en 148 municipis de les següents comarques: Alt Empordà, Alt Camp, Alt  Penedès, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Conca de Barberà, Garrigues, Montsià, Priorat, Ribera d’Ebre, Segarra, Solsonès i Terra Alta. El llistat complet es pot consultar a través de l’enllaç web següent: http://www.gencat.cat/mediamb/incendis/graf/alfa3.pdf. Aquest contingent de municipis es modificarà en funció de l’evolució de la situació durant els propers dies
Les activitats considerades de risc que cal evitar als municipis afectats són: generar restes vegetals, activitats agrícoles, tasques de manteniment d’infraestructures (línies elèctriques, línies fèrries, carreteres) i l’execució de l’obra civil a menys de 500 metres del bosc. També s’hi prohibeixen les activitats agrícoles susceptibles de generar ignicions. No queda prohibit el llaurar els camps per a la prevenció d’incendis. Finalment, també se suspenen les activitats cinegètiques de mitja veda en aquests municipis., la circulació motoritzada pel bosc i totes les activitats pirotècniques.