El periodista i crític gastronòmic, Salvador Garcia Arbós, parlarà a Roses de la pesca i cuina de la tonyina roja

Cicle de conferències 'Roses, un poble amb molta història'

El proper divendres 25 d’abril, prossegueix a Roses el cicle de conferències ‘Roses, un poble amb molta història’, organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament

Cicle de conferències 'Roses, un poble amb molta història'En aquesta ocasió, la xerrada anirà a càrrec del periodista i crític gastronòmic Salvador Garcia Arbós, qui oferirà la conferència ‘El renaixement de la tonyina roja (de l’almadrava a l’actualitat)’.

Durant la seva xerrada, Garcia Arbós estarà acompanyat dels pescadors i empresaris Pere Vicent i Marcel Balfegó. La conferència se centrarà en l’espècie de la tonyina roja, des de la història de la seva pesca, fins a aspectes gastronòmics i culinaris.
Un recorregut pels sistemes de la seva captura des de finals del segle XIX fins als nostres dies, que finalitzarà amb explicacions i i suggeriments sobre les diferents tècniques, maneres de cuinar i formes de presentar aquest àpat a taula.

El cicle ‘Roses, un poble amb molta història’, és una proposta del departament de Cultura del consistori rosinc, encetada l’any passat, que completa la sèrie de xerrades ‘Propostes de país per a un nou temps’, amb la incorporació d’un bloc temàtic centrat en la història, economia i cultura del propi municipi.
Atesa la bona acollida de públic rebuda, l’Ajuntament li ha donat continuïtat enguany, amb les conferències del historiador Marcel Pujol, celebrada al passat mes de març, aquesta de Salvador García Arbós, i les que portaran a terme el proper 15 de maig el també historiador Enric Pujol, i Martín González Damonte, que tancarà el cicle el 19 de juny amb l’estrena del documental ‘El Triunfante’.

Totes les conferències, les quals són d’accés lliure, tenen lloc al Teatre Municipal de Roses, sempre a les 20:30 hores.