El Pessebre Vivent de Roses celebra la seva 4ª edició

Escena del Naixement del Pessebre Vivent de Roses

Unes 700 persones van passar ahir al vespre per la Ciutadella per veure el Pessebre Vivent de Roses

Escena del Naixement del Pessebre Vivent de Roses
Escena del Naixement del Pessebre Vivent de Roses

La bonança meteorològica va ajudar a que la gent s’apropés fins la Ciutadella per veure la representació del Pessebre Vivent de Roses. Una tradició d’aquestes festes de Nadal recuperada, ara fa 4 anys, per l’Associació Rosinca de Festes. AROFES.

A diferència de l’any passat hi havien dues escenes menys, “la del bestiar, per la dificultat de trobar oques i ovelles i la de la Jaima amb la ballarina, ja que vam creure que no lligaba massa amb la resta d’escenes del Pessebre”, ha afirmat Albert Díaz, representant d’AROFES.

Més de 20 quadres van ser representats. Dos menys que l’any passat degut, segons Díaz ha que enguany han hagut menys voluntaris que al 2011 per participar en el Pessebre.  Unes escenes que començaven a interpretar-se des de la mateixa passarel·la d’entrada a la Ciutadella, on els romans donaven la benvinguda als assistents per seguidament acompanyar-los, en grup d’una vintena de persones, per tota la ruta de quadres del Pessebre que hi havia representats al llarg del recinte emmurallat.

L’Àngel anunciador, la primera escena, donava pas a Sant Josep Fuster. Tot seguit ens trobàvem amb els pescadors de canya i el de les remendadores de xarxa. Després del Mercat, hi havia aquell que ningú es vol trobar mai, el Dimoni. El recorregut continuava amb el tancat dels burros, seguit de l’Anunciació del Naixement,per continuar amb el Ferrer i fins arribar al Naixement. Desprès d’aquesta escena, passavem al temple d’Herodes, i d’aquí al Pou… I no et donaves compte i començava a fer una pudor…Perquè hi havia El caganer! Més endavant trobavem els llenyataires, els Reis Mags de l’Orient, el campament romà i finalment trobavem, ja al final del recorregut, la taberna, a on es va obsequiar a tots els assistent amb un brou calent i dolços per menjar.
Un total de 688 persones, 166 nens i 522 adults van assistir ahir, 29 de desembre a la 1ª representació del Pessebre Vivent de Roses.