Fira de la Rosa de Roses

El Pic de l’Àliga de Roses inclòs en la llista del repte dels ‘100 cims’ de la FEEC

Cabirols de Roses
Lliurament de premis de la festa dels ‘100 cims’ celebrada a Roses

El cim de l’Àliga ha estat incorporat en la llista dels ‘100 cims’ a petició de l’Associació Excurisonista Cabirols de Roses

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, FEEC, va celebrar ahir la festa dels ‘100 cims’. I la va celebrar a Roses organitzada per l’Associació Excursionista Cabirols de la Vila “perquè vam demanar organitzar-la nosaltres per tal de poder donar a conèixer a tots els assistents, que venen d’arreu Catalunya, el Pic de l’Àliga fent una excursió, com la Ciutadella de Roses amb una visita guiada”, va explicar la presidenta dels Cabirols Roses, Sonia Calderón.

Una festa que es va iniciar ben d’hora, a les 8:30 hores, on els participants, provinents d’arreu Catalunya, van ser rebuts amb un bon esmorzar que es va servir a la Pista Polivalent del Pavelló Municipal d’Esports.
Després de l’àpat, els que van voler van pujar al Pic de l’Àliga anant pel Mas de l’Alzeda, Mas d’en Causa, Puig de la Sardina fins arribar al cim per després tornar a la zona esportiva de Roses.  

Cabirols de Roses
L’alcalde de Roses, Joan Plana, amb els excursionistes abans de fer la visita guiada per la Ciutadella

Paral·lelament, la meitat dels participants a la festa dels ‘100 cims’ van fer una visita cultural, la qual va ser guiada pel historiador i alcalde de Roses, Joan Plana.

I un cop uns van baixar del Pic de l’Àliga, i d’altres, després d’endinsar-se en la història de la Ciutadella, van tornar a la Pista Polivalent, van poder gaudir d’un dinar de germanor, composat d’entrants i una arrossada popular, que va comptar amb la presència del propi alcalde de Rose i la regidora d’Esports, Vero Medina.

Després de l’àpat van arribar els parlaments durant els quals es va desvetllar que el Pic de l’Àliga de Roses, des d’ahir, i “gràcies a diverses peticions que hem fet des de l’entitat aquests últims anys, finalment ha estat acceptada, i des d’avui -per ahir està inclòs en la llista del repte dels ‘100 cims”, va afirmar Sonia Calderon, la qual després d’agrair la col·laboració de l’Ajuntament de Roses en la celebració de la festa, va donar la paraula  a la regidora d’Esports, que va “felicitar als Cabirols per l’organització d’aquesta festa i perquè sempre fomenten el valor de l’esport com una eina social, sobretot, i per la confiança depositada amb l’Àrea d’Esports, de d’on treballem de manera conjunta amb les entitats esportives”.

Per la seva banda, Joan Plana, va afirmar que “per Roses és un orgull acollir un esdeveniment d’àmbit nacional com aquest i, per tant, felicitar especialment als Cabirols per haver-ho organitzat i, sobretot, per aconseguir que el Pic de l’Àliga, que és l’emblema de les muntanyes de Roses sigui reconegut com un dels cims referents per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya”. Així mateix, l’alcalde de Roses va remarcar “la feina que fa l’excursionisme per tal de conscienciar a la gent del valor del nostre espai natural, ja que la pressió urbanística que en moments hem viscut i que, en gran part, l’hem pogut salvar per la gent que ha treballat per conscienciar del valors dels espais naturals, i l’excursionisme ha estat un d’ells”.

El cap de l’Àrea d’Excursionisme de la FECC, Joan Huertos, també va dirigir unes paraules als assistents per significar que “vaig conèixer als Cabirols fa uns quatre anys durant una marxa aquàtica, llavors desconeguda, i era un club petit però que feia molt bona feina i fruit d’aquesta molt bona feina en els darrers quatre anys han més que doblat el número de socis i només puc que felicitar-los”.

Després dels parlaments es va portar el lliurament de premis que la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya atorga anualment durant la celebració de la festa dels ‘100 cims’.

Què és el repte dels 100 Cims?

A l’any 2006, la FEEC va posar en marxa el repte dels ‘100 cims’ que té com a finalitat principal la coneixença del territori tot practicant l’excursionisme.

Tal com diu el seu nom, el repte dels ‘100 Cims’ s’assoleix quan es puja al cim de 100 muntanyes d’una llista de 308 muntanyes representatives de Catalunya, la Catalunya del Nord i Andorra i té la intenció de promocionar la coneixença del nostre territori mitjançant l’excursionisme. Tot i això, aquells que ja han superat la prova poden continuar participant-hi doblant o triplicant l’objectiu inicial. El repte s’assoleix en el moment en què els fulls de validació tenen entrada a la FEEC (per qualsevol mitjà), però sempre amb el límit del 31 de desembre de cada any.

Es tracta d’assolir 100 cims d’entre una llista de 308 muntanyes representatives de Catalunya, la Catalunya del Nord i Andorra. Però la llista pot augmentar i, per aquest motiu, des de la FEEC animen a proposar-nos nous cims a 100cims@feec.cat , justificant els motius pels quals es considera que s’hauriade figurar al llistat.