El plat més exquisit de Roses, el Suquet de Peix, es podrà degustar aquest diumenge a la Ciutadella

L’Ajuntament de Roses organitza un tast de Suquet de Peix davant el recinte fortificat

Suquet de PeixAquest proper diumenge, 6 d’abril, l’Ajuntament  de Roses celebrarà un tastet del plat per excel·lència de Roses, el Suquet de Peix.
Una iniciativa que  es portarà a terme davant la Ciutadella d’11  a 14 hores servirà per endegar una nova campanya d’aquest plat com a objectiu de reconèixer la qualitat gastronòmica que ofereixen pels establiments de restauració local i, alhora, de posicionar aquest plat típic elaborar originàriament pels pescadors de Roses. Els restaurants adherits oferiran a partir de diumenge i al llarg de tot l’any 2014, la possibilitat de degustar aquest plat identitari de la Vila rosinca

La degustació anirà acompanyada amb maridatge de vins DO Empordà,

El tast de Suquet de Peix s’emmarca en el programa Vívid,  un nou festival vinculat al món del vi i que, durant tot el mes d’abril, té una intensa programació d’activitats, com conferències, maridatges, menús, sortides amb caiac i música, entre d’altres activitats,  per tal de descobrir el vi en totes les seves vessants. Dins aquest programa s’emmarca el Tast de Suquet de Peix de Roses amb maridatge de vins que tindrà lloc el proper diumenge a Roses.

Amb aquest acte, l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Roses dóna el tret de sortida un any més a la campanya gastronòmica dedicada al Suquet de Peix de Roses, que des de les darreres edicions ha passat a ser anual, possibilitant així reconèixer la qualitat gastronòmica ofertada pels establiments de restauració local, a més de permetre a rosincs i visitants degustar el plat per excel·lència de la cuina de la població en qualsevol moment de l’any.

Tots els establiments adherits a la present edició, un total de 22, reuneixen una sèrie de requisits, com oferir suquet de peix de Roses de manera permanent a la seva carta especificant amb quin tipus de peix està elaborat, tenir a disposició dels clients vins i oli D.O. Empordà i obrir l’establiment al públic durant un període mínim de cinc mesos l’any. El darrer requisit és treballar amb peix fresc de Roses i especificar-ho d’aquesta manera a la carta, amb l’objectiu de garantir la qualitat dels plats i de la matèria primera amb la qual s’elaboren.

La recepta del Suquet de Peix, basada en una combinació de peix i patates, va néixer dels pescadors de la vila que la cuinaven a les cales, a les barques i a les llars de la població. Amb el pas del temps, aquesta recepta casolana s’ha anat enriquint amb la incorporació de productes típicament mediterranis i avui dia es presenten diverses formes de cuinar el plat. La campanya del Suquet de Roses ofereix una magnífica oportunitat per conèixer aquestes varietats.

La venda anticipada de tiquets es poden adquirir a l’oficina de Turisme al preu de 5 euros.

Exit mobile version