Suquet de peix de Rose

El ple del Consell Comarcal de l’Alt Empordà aprova el cartipàs per al mandat 2023-27

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà s’estructurarà a partir d’ara en quatre grans Àrees, Serveis a les persones, Serveis als municipis, Serveis Interns i Serveis al Territori

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà va celebrar aquest passat dimarts, 1 d’agost, el ple extraordinari per donar compte de la composició del cartipàs que configura el nou Govern de la institució, a més de fixar el règim de sessions i aprovar les dedicacions i retribucions dels seus membres, així com les assignacions als grups polítics comarcals.

El plenari va aprovar que a partir d’ara, el màxim òrgan de representació política del Consell Comarcal es reuneixi, de manera ordinària, un cop al mes. Així doncs, ha quedat establert que les sessions es programaran el quart dimarts de cada mes a les 6 de la tarda.

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà s’estructurarà a partir d’ara en quatre grans àrees:

  • Serveis a les persones
  • Serveis als municipis
  • Serveis Interns
  • Serveis al Territori

Aquesta nova organització vol emfatitzar la vocació de l’ens comarcal com a gestor de serveis. Cadascun dels quatre vicepresidents presidirà una d’aquestes àrees: el vicepresident primer, Josep Maria Bernils l’Àrea de Serveis a les Persones; la vicepresidenta segona Júlia Gil, l’Àrea de Serveis als Municipis; el vicepresident tercer, Pere Casellas, l’Àrea de Serveis Interns, i la vicepresidenta quarta, la consellera Anna Palet, l’Àrea de Serveis al Territori.

A banda de la conformació del nou govern i la designació de les delegacions a les diferents àrees per part dels consellers, també s’ha aprovat obrir un procés de selecció per a proveir la figura del gerent i fixar dos càrrecs de confiança per tal de que s’ocupin de les àrees de Comunicació, Protocol i Presidència. En aquest mandat, el govern comarcal ha renunciat a disposar de consellers amb dedicació exclusiva o parcial com havia estat habitual pràcticament des de la creació del Consell.