El poeta rosinc Esteve Sala torna a guanyar als Jocs Florals de Roses en la seva tercera edició

Jocs Florals de Roses

Esteve Sala rebent de mans del president del Club Rotary Roses-Costabrava el Premi Rosa Natural Roja

Al certament literari  de Roses es van presentar un total de 29 poemes

Jocs Florals de Rosess
Esteve Sala rebent de mans del president del Club Rotary Roses-Costabrava, Pere Gortanegra, el Premi Rosa Natural Roja

Els premis Jocs Florals de Roses concurs literari dividit en tres categories, la Rosa Natural Roja al poema que canti sobre Roses, la Rosa Natural Blanca al poema que canti sobre els monuments de Roses i la Rosa Natural Groga al poema que canti sobre de La vida al mar, es van lliurar el passat dissabte al vestíbul del Teatre de Roses.
Un certamen literari que va ser impulsat per Maria Terrades del Club Rotary Roses-Empuriabrava i en el que el poeta rosinc, Esteve Sala, torna a repetir com a guanyador. De tres edicions dels Jocs Florals, Sala ja porta guanyades 4 roses. L’any passat va guanyar la Roja i en la primera edició del concurs, al 2012, se’n va emportar la Blanca i la Roja.

El jurat, composat per Marc Danès, regidor de Cultura, Maria Terrades, representant del Club Rotary Roses-Empuriabrava i impulsora dels Jocs Florals, Pilar Cortés, directora de la Biblioteca Municipal, Joan Ruiz i Àngel Sánchez, professors de literatura, i Carmen Pagès, poetessa, va decidir que el poema ‘Roses, entre dos foscants’ fos mereixedor dels 375 euros del Premi Rosa Natural Roja, atorgat a Sala, el qual va sentir “molta satisfacció, però he guanyat per feina, perquè estic molt de temps per fer un poema. L’escric, el deixo reposar, el reviso, miro el ritme, en definitiva molt de temps estic per acabar un poema”. L’Esteve també va agrair als organitzadors d’haver impulsat un certament literari com aquest.

Jocs Florals de Roses
Els guardonats dels III Jocs Florals de Roses amb el jurat i l’alcaldessa Montse Mindan

El Premi Rosa Natural Blanca, valorat també en 375 euros va parar a mans de Mª del Carme Alerm, de Cerdanyola del Vallès pel seu poema ‘Rondalla de Guerra, refugi de pau’.

I els 375 euros del Premi Rosa Natural Groga va ser per a Rosa Dachs, pels seus versos sota el títol de ‘Comiat’.

Tots tres guanyador van rebre també una placa commemorativa de la tercera edició d’aquest certamen literari.

Els Jocs Florals de Roses ja es pot afirmar que es troben plenament consolidats “ja que n’hem augmentant any rere any la gent que participa en el concurs amb els seus poemes”, va afirmar el regidor de Cultura, que va avançar que “tenim previst donar als Jocs Florals una abast a nivell de Catalunya, per a que vinguin poetes d’arreu del país”.

El lliurament del premis de la 3ª edició dels Jocs Florals de Roses van ser lliurats per l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el president del Club Rotary Roses-Empuriabrava, Pere Gotanegra.