El ‘poll republicà’, Ernesto Carratalà, inaugura un cicle de conferències a l’Institut Ramon Muntaner

Institut Ramon Muntaner
Ernesto Carratalà

El professor Ernesto Carratalá inaugura el cicle de conferències ‘Figueres, una xarnera entranyable’  amb motiu del 175è aniversari de l’institut

Institut Ramon Muntaner
Ernesto Carratalá

“95 anys i un munt de vivències”, així és com defineixen els alumnes de l’institut Ramon Muntaner de Figueres al doctor Ernesto Carratalá, llegendari professor de 95 anys que a inicis dels anys seixanta va ser docent d’aquest centre d’ensenyament de secundària, i que serà el primer a participar del cicle de conferencies que es faran al llarg de tot el curs per celebrar el 175è aniversari del Ramon Muntaner.

Carratalà, aquest proper dimecres 8 d’octubre a les 20:15 hores, explicarà la seva vida a la sala d’actes de l’institut. Una vida de pel·lícula en la que recordarà, per exemple, com va esquivar la mort fins a tres ocasions, com van ser els seus cinquanta anys dedicant-se a la docència, dins els quals, va ser professor del Ramon Muntaner abans de viatjar al Congo i, posteriorment, a la Universitat de Barcelona, on va esdevenir un professor llegendari.
També, en el transcurs de la seva xerrada, parlarà de la publicació del seu llibre, titulat ‘Memorias de un piojo republicano’.

Amb Ernesto Carratalá s’inaugura un cicle de conferències que, sota el títol ‘Figueres, una xarnera entranyable’ es desenvoluparà al llarg de tot el curs, a raó d’una xerrada per mes, totes relacionades amb la vessant educativa.

Ernesto Carratalá

Nascut a Madrid el 1931, als 17 el van tancar per ser defensor de la República, on va passar-se set anys. De la presó va saltar a les trinxeres, a Somossierra, on va caure ferit i el van tornar a empresonar. Allà li van adjudicar la pena de mort, de la que es va salvar quan un amic del seu pare, que va reconèixer el seu cognom, el va treure discretament… La resta, segurament, ho explicarà ell mateix.