“El polvo de mis huesos” puja a l’escenari rosinc dins el FITAG 2012

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, FITAG, també serà present en la seva XIIena edició a Roses

“El polvo de mis huesos” de la companyia de teatre llatinoamericana, Entrecalles, és l’obra de teatre que es representarà al Teatre Municipal de Roses, aquest proper divendres a les 9 del vespre, dins el FITAG, el Festival Internacional de Teatra Amateur de Girona que enguany arriba a la seva dotena edició.

Un festival que es desenvolupa durant tota aquesta setmana i que, a banda de Girona i Roses, serà present a Llagostera, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva i Palamós

“El polvo de mis huesos”

Per explicar la història de l’home, el narrador decideix posar nom a un dels primers homínids que va haver de sortir d’Àfrica en contra dels seus desitjos. Li posa de nom Quispe Gonzales.
És quan descobrim en aquesta delirant sàtira com al llarg dels temps, els “Quispes” han pertangut a diverses cultures. L’obra està plena de ironia sobre la immigració i de qui som realment. Retrata encertadament l’estupidesa de tot allò que sigui frontera, nacionalisme, identitat i el ranci significat del purisme.
La qüestió és que darrere de l’enginy i agudesa s’amaguen una sèrie de crítiques aclaparadores sobre la pobresa intel·lectual de com han crescut les grans civilitzacions. Avui els *Quispes abunden a tot arreu. A través de la seva història veurem la nostra.

Entrecalles

Entrecalles, és un grup d’actors llatinoamericans que ens interessa realitzar projectes seriosos i amb alt nivell creatiu. Portem molt temps vivint a Madrid realitzant amb gran esforç una tasca cultural en benefici del propi teatre llatinoamericà. Tenim 13 muntatges en el nostre historial, la qual cosa diu molt de la nostra experiència.
El nostre últim muntatge MOSCAS Y MILAGRITOS té un sentit social, explica la realitat de la supervivènvia de molta gent que viuen en suburbis, en algun lloc de Llatinoamèrica.