El Port de la Selva acull el final de la prova més dura i extrema del món, la ‘X-Pyr 2018’

El Port de la Selva

El suís Chrigel Maurer, guanyador de la 'X-Pryor 2018' assenyalant El Port de la Selva' abans d'aterrar

La platja del Port de la Selva acull l’arribada des del cel dels millors parapentistes-muntanyistes del món

El Port de la Selva
El suís Chrigel Maurer, guanyador de la ‘X-Pryor 2018′ assenyalant El Port de la Selva’ abans d’aterrar

Durant tot el cap de setmana, des d’ahir divendres, 30 de juny, i fins demà diumenge, 1 de juliol està previst l’arribada del participants de la competició ‘X-Pyr’ a la platja de El Port de la Selva, després d’haver creuat els Pirineus de costa a costa volant en parapent i corrent.
Es tracta de la competició més extrema i dura del món de la disciplina ‘Parapent- Muntanyisme’.

Tot i l’arribada dels participants, que van sortir de la platja d’Hondarrabia, al País Basc, el passat 24 de juny es preveia, com a molt d’hora, ahir divendres, el suís Chrigel Maurer (a la imatge), va arribar a El Port de la Selva, el dijous 28, proclamant-se com a guanyador destacat, ja que el gruix de competidors ho faran entre 1 i 3 dies més tard.

Les normes de la competició ‘X-Pyr’ són tan senzilles com dures. Així, s’estableix que per cobrir el trajecte costa-a-costa només podran córrer o volar en parapent (sense motor), utilitzant els vents i les corrents tèrmiques ascendents com a propulsor.

És normal que volin a més de 3.000 metres d’alçada i, si tenen un bon dia, poden superar els 200 km de distància en un sol vol. Per seguretat, tots els participants descansen de nit i no està permès avançar entre les 22:30 i les 05:30 del matí.

Un sistema de geolocalització per satèl·lit permet al gran públic seguir els concursants en temps real.

Estan previstos vols de demostració des de Sant Pere de Rodes fins a la platja de la Ribera del Port de la Selva durant tot el cap de setmana. Seran dues jornades on aficionats i el gran públic es donaran cita a la sorra de la platja  per  veure’ls arribar i compartir l’emoció d’haver completat aquesta gran fita.