El Port de la Selva celebra de l’1 al 9 de juny la IX edició del Tramuntanart

El Tramuntanart és una mostra d’art contemporani entorn del vent del nord: la Tramuntana.

La inauguració de la Mostra tindrà lloc demà dissabte, 1 de juny, a les 19 hores, on es realitzarà un recorregut pels diferents espais de El Port de la Selva, acabant amb un refrigeri, música i xerrada amb els artistes.
Diumenge, 2 de juny, al matí la Mostra comptarà amb diferents actuacions i performances i també amb la presència dels artistes participants. Les obres es podran visitar fins el 9 de juny en diferents localitzacions interiors i exteriors del poble.

Els artistes protagonistes d’aquesta novena edició participen amb diferents tècniques: composicions musicals, performances, dansa, pintura, pintura mural, fotografia, tapis, escultura, ceràmica i instal·lacions. En total 69 propostes diferents, aplegant més de 80 participants.

Els espais on podem trobar totes les propostes d’aquesta edició estan en el nucli urbà, aquest any podrem trobar art en 8 espais diferents, que estaran recollits en un fulletó, com en les passades edicions, que facilitaran al visitant el recorregut i la cerca d’artistes.

D’aquests 8 espais 4 són exteriors i 4 interiors. Les propostes que trobarem a l’exterior estaran ubicades al Passeig del Mil·lenari i la platja d’Aquí de sota, aquests espais són l’ànima del Tramuntanart, on cada any hi podem trobar instal·lacions i escultures realitzades en diferents tècniques que exploren el paisatge, les persones i la tramuntana. La platja d’Aquí de sota acollirà instal·lacions de gran impacte i també serà el punt de realització de vàries performances. La Plaça d’en Pol Nadal i Mallol serà l’escenari de la participació a la mostra del Projecte Dansa. L’altre espai exterior són les parets de Cal Nin i de Casa del mestre on podrem veure el procés creatiu de dues pintures murals. Aquesta tècnica artística cada vegada va tenint més presència al Tramuntanart, amb propostes diferents i interessants.

La programació d’aquesta edició comença el dissabte 1 de juny amb el muntatge durant tot el dia de les obres per part dels artistes, amb la inauguració oficial a les 19h davant de l’església.

Seguidament, artistes i visitants faran un recorregut per totes les obres on cada artista farà una breu explicació de la seva obra.

El diumenge a les 12h es continuaran els actes del Tramuntanart amb les actuacions de ball i dues performances.

Com a novetat en el Tramuntanart, el dissabte 8 de juny hi haurà un espai obert als artistes participants a la mostra, per la venda de la seva obra.

El Tramuntanart es podrà veure des del moment de la seva inauguració, el dissabte 1 de juny, fins el diumenge 9.