Mes de paraules

El port de Llançà farà una prova de marcatge electrònic que millorarà el coneixement sobre les tonyines al Mediterrani

Port de Llançà
Port de Llançà

Es tracta d’un programa de captura, marcatge i alliberament de tonyines gegants del Mediterrani

Projecte Great Tuna Race
Moment de la presentació del projecte Great Tuna Race

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de Pesca i Afers Marítims, Jordi Ciuraneta, va presidir, dimecres, a Barcelona la presentació del projecte Great Tuna Race.

L’acte també va comptar amb la participació del director del programa de Pesca de la World Wide Foundation (WWF) Mediterrani, Sergi Tudela, del president de l’Associació Catalana de Pesca Responsable, Ramon Aguilar, i del director del Great Tuna Race, Ignasi Ferrer.

Es tracta d’un programa de captura, marcatge i alliberament de tonyines gegants del Mediterrani amb l’objectiu de maximitzar la qualitat i la quantitat de dades per a l’estudi del comportament d’aquesta espècie a fi de contribuir a protegir-la millor. En aquest sentit, les dades recollides són la base de les investigacions i publicacions de l’equip científic de la WWF.

Aquesta prova de marcatge tindrà lloc a dos ports, el del Garraf (31 de maig i 1 de juny) i el de Llançà (30 i 31 d’agost). Biòlegs professionals de la WWF realitzaran el marcatge electrònic i monitoritzaran la prova.

Durant la presentació, el conseller va destacar que es tractava d’un programa que fomenta un format de cooperació altament innovador, ja que promou el treball conjunt entre pescadors recreatius i la comunitat conservacionista. “Aquesta iniciativa obre la via a una nova manera de veure la pesca recreativa i de crear una nova cultura fonamentada en la sostenibilitat”, va dir el conseller.

Port de Llançà
Port de Llançà

Pelegrí també ha agraït la implicació dels clubs nàutics de Llançà i el Garraf, i ha constatat que amb el seu suport “posen de manifest la seva vocació per treballar en la protecció de l’entorn i la investigació científica”. També ha explicat que el desenvolupament d’aquest format suposa un pas més en la llarga trajectòria de l’Associació Catalana per una Pesca Responsable, la qual sempre ha destacat per la seva contribució a “una nova cultura de la pesca fonamentada en la sostenibilitat, la protecció del medi ambient i la creació de valor”.

Finalment, el conseller ha volgut ressaltar la vocació internacional d’aquest projecte i la seva intenció d’estendre el seu format a altres zones del Mediterrani “per contribuir a un millor coneixement sobre l’espècie”.