El port de Roses preveu l’arribada de 6.000 passatgers, 4 companyies i 8 escales de creuer aquesta temporada

Port de Roses

L'alcaldessa de Roses, MOntse Mindan, amb la resta d'autoritats presents a la presentació de la temporada de creuers 2019

D’aquesta manera el port de Roses incrementa un 15% els passatgers respecte al 2018 

Port de Roses
L’alcaldessa de Roses, MOntse Mindan, amb la resta d’autoritats durant a la presentació de la temporada de creuers 2019

El port de Roses preveu rebre 8 escales, les mateixes que l’any passat, i 6.000 passatgers, un 15% més respecte a la temporada anterior, de manera que la previsió és un tercer any consecutiu de creixement de passatgers a Roses.

Les novetats són: 

  • La temporada de creuers de Roses començarà el 20 de maig, amb l’escala del creuer Crystal Esprit, i finalitzarà el 28 d’octubre amb el Wind Surf, amb una durada de sis mesos. Els mesos de juny, setembre i octubre seran els de major afluència de creuers, amb dues escales cadascun.
  • El port rosinc rebrà 4 companyies: les nord-americanes Crystal Cruises,  Seadream Yacht Club i Windstar Cruises i l’europea Marella Cruises. 
  • Destaca l’estrena d’una línia de creuers nord-americana de luxe Crystal Cruises que farà una escala amb el Crystal Esprit. Així mateix, Roses continua amb la diversificació de companyies i aquest any preveu tres escales del creuer Marella Discovery 2, de categoria estàndard. 
  • Les 4 línies de creuers que visitaran Roses són majoritàriament de luxe i copen el 75% de la temporada. 

Port gran de la Mediterrània

El conseller Damià Calvet també ha posat de relleu que els ports sota la marca Costa Brava Cruise “passen a formar part de la categoria port gran, per haver superat l’any passat els 50.000 passatgers, una fita fruit del treball conjunt dels ajuntaments de Palamós i Roses, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, les cambres de comerç de Palamós i de Girona i el Govern. Es tracta de la categoria “port gran” de la Mediterrània occidental amb l’activitat de creuers, segons l’Associació de ports amb creuers a la Mediterrània (Medcruise), de la qual els ports Costa Brava Cruise són membres. Els dos ports conjuntament sempre havien format part de la categoria ports petits i ara han passat a la lliga dels grans. Aquest havia estat el repte institucional des que es va constituir la marca Costa Brava Cruise Ports l’any 2012 i ara s’ha d’anar consolidant. 

En aquest sentit, Calvet ha anunciat que l’associació Medcruise celebrarà l’any 2020 una de les seves assemblees anuals a la Costa Brava, amb la participació de les principals companyies de creuers del món, altres ports de la Mediterrània i operadors turístics i destinacions.

 Les bones xifres que s’esperen per a la temporada 2019 s’han aconseguit amb la fidelitat de les companyies i els nous vaixells que s’estrenaran a Palamós i Roses. En aquesta activitat ha estat cabdal la tasca de promoció dels dos ports i la seva destinació turística als principals fòrums internacionals i estatals amb la marca Costa Brava Cruise Ports. Precisament, en el marc d’aquesta promoció participaran del 5 al 8 d’abril a la fira més important del món del sector de creuers, la Seatrade Cruise Global, que se celebrarà a Miami Beach, Florida (Estats Units). Costa Brava Cruise Ports està composta per: Ports de la Generalitat, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, els ajuntaments de Palamós i Roses i les cambres de comerç de Palamós i Girona.