El port de Roses reprendrà el novembre l’activitat de creuers després de l’aturada per la pandèmia

2 creuers a Roses
Autoritats a l'arribada del creuer a Palamós

Els ports de Roses i Palamós preveuen rebre 8 creuers aquesta tardor

Aquesta tardor el port de Roses reprendrà la seva activitat creuerística rebent l’escala dels creuers Seadream II i Seadream I, el 4 i 5 de novembre respectivament. Seran els dos primers creuers que arribaran a la població Roses després de l’aturada d’un any i mig a la Costa Brava a causa de la pandèmia per la Covid-19. Paral·lelament, Costa Brava Cruise Ports, de la qual forma part l’Ajuntament de Roses, continua la promoció a fires i fòrums presencials i telemàtics, reunions amb navilieres i operadors turístics, i ja prepara l’Assemblea de Medcruise 2022 a la Costa Brava.

Durant la temporada de tardor, els ports de Palamós i Roses preveuen rebre 8 escales de creuer (6 a Palamós i 2 a Roses), amb un nombre de passatgers que dependrà de la capacitat amb què viatgin els vaixells. Durant els darreres mesos, els dos ports i les seves destinacions han treballat perquè el protocol establert i les mesures sanitàries per atendre els creuers, els passatgers i la tripulació, es trobin a punt per a l’activitat. 

Ahir, dimarts 12 d’octubre, va tenir lloc l’arribada del primer creuer de la temporada al port de Palamós amb l’escala duta a terme pel Marella Explorer 2. A l’acte d’arribada van assistir el director general de Ports de la Generalitat, Pere Vila, l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, el director dels serveis territorials de VPDT a Girona, Pere Saló, el vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat, i la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Roses, Montse Mindan, entre d’altres autoritats, que van rebre amb gran satisfacció el creuer inaugural i els primers turistes de creuer a la Costa Brava. 

Cal recordar que el 2019 la Costa Brava va batre rècords amb 56.700 passatgers entre Palamós i Roses, i que les escales rebudes van ser un total de 50. 

Impuls a la promoció  

En aquest any i mig d’aturada, la marca Costa Brava Cruise Ports ha reactivat les seves línies estratègiques de promoció dels ports de Palamós i Roses i la seva destinació turística a les fires i fòrums en format híbrid, presencial i virtual, i les trobades amb companyies i operadors del sector. 

Ara ja estan escalfant els motors per organitzar la 60a edició de l’Assemblea General de Medcruise a la Costa Brava el maig de 2022, on participaran les principals companyies de creuer del món, els ports amb tràfic de creuers de la Mediterrània, operadors i agents, i patronats de turisme, Un esdeveniment que projectarà la Costa Brava al món durant uns dies i situarà Palamós, Roses i el seu entorn en el punt de mira del sector creuerístic.