Roses Cultura

El port es tornarà a tancar en les edicions futures del Carnaval de Roses per només els participants de la festa

Carnaval de Roses 2022
Moment de la reunió d'ahir del Consell de Carnaval de Roses

Official Dealer Gas Monkey Garage

Ahir el Consell de Carnaval de Roses va fer una valoració de la festa en la que es va coincidir de manera unànime l’èxit d’aquesta llarga reivindicació en el temps per part de les colles de tancar el port pesquer exclusivament per als participants de la desfilada

Representants de les colles Venim de l’Hort, Scargottins, Los Regateros, Els Amics, A Corre Cuita, Los Cuñaos, Ens Falta Temps-Els que faltaven, Sant Tornme-hi, Bai de Feis, Wendys Club i Los Nenucos, més els representants de l’Ajuntament de Roses en les persones de l’alcalde Joan Plana, el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez i el tècnic Jordi Sastre van portar a terme ahir al vespre una nova sessió del Consell de Carnaval per tal de fer una valoració de com es va desenvolupar la festa de disfresses, excepcional enguany a causa de la pandèmia.

Un per un, els caps de colla van coincidir en afirmar que la seva llarga reivindicació de tancar el port pesquer per nomes els participants del Carnaval, va ser un èxit. Un èxit en quant a que el protagonisme només va ser la festa, destacant l’absència d’aldarulls i baralles que s’havien produït altres anys.

Per tant, si en les reunions del Consell de Carnaval per a la preparació de l’edició de 2023 les colles continuant volent que es tanqui el port pesquer, com tot fa pensar, tot apunta a que l’Ajuntament ho tornarà a fer.

També es van posar sobre la taula alguns aspectes que s’han de millorar en quant a organització, entre d’elles una de reincident, com és la gran separació que es produeix durant les desfilades entre les colles. Altres cap de colla, van lamentar l’actuació de la Policia Local entre d’altres motius, per no haver tancat l’Avinguda de Rhode a les 19 hores del divendres, per la qual cosa encara hi circulaven vehicles entre els disfressats. Una sèrie d’aspectes que tant l’alcalde de Roses com el regidor de Cultura i Festes es van comprometre a solucionar, com ho també ho van fer per mirar de si es possible dues de les iniciatives que es van proposar, que el Carnaval es visqui a tota la Vila, muntant un acte festiu al carrer, i la segona, obrir el pàrquing d’enfront la plaça Sant Pere per a que es puguin encabir les carrosses, ja que “durant el Carnaval només hi ha dos o tres vehicles estacionats”, es va afirmar durant la reunió.

En definitiva, durant la reunió es va poder constatar que “hi ha hagut una comprensió generalitzada de l’excepcionalitat del Carnaval d’aquest any i que dins d’aquesta excepcionalitat s’ha fet tot ho bé que es podia fer. És veritat que, per les raons que siguin, hi ha hagut aspectes que no han anat del tot bé, però els estudiarem per solucionar-los per l’any que ve, com també hi hagut noves peticions de cares a anys futurs que també estudiarem com ho vam fer a l’hora de tancar el port o per possibilitar la tornada de les carrosses per l’Avinguda de Rhode”, van coincidir a dir l’alcalde Joan Plana i el regidor Èric Ibáñez.

Cal destacar que durant la reunió es va dir que la proposta de poder entrar a les carrosses al pàrquing de davant de la plaça Sant Pere, ja s’havia estudiat per part de l’Ajuntament de Roses. Anàlisi que constatava la dificultat, per no dir la impossibilitat de maniobrar les carrosses alhora d’entrar al pàrquing.