El Port Esportiu de Roses rep el distintiu de la Bandera Blava

Bandera Blava per al Port Esportiu de Roses

Vista zenital del Port Esportiu de Roses

En total a Catalunya han estat 22 ports esportius el que han rebut aquest distintiu de la Bandera Blava que premia la gestió ambiental, la seguretat,  les instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental

Bandera Blava per al Port Esportiu de Roses
Vista zenital del Port Esportiu de Roses

El jurat internacional Bandera Blava 2018 ha concedit a Catalunya 123 banderes, de les quals 101 són per a les platges i 22 per als ports esportius, entre d’ells, el port esportiu de Roses.
El distintiu Bandera Blava l’atorga un tribunal internacional de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol. Les xifres evidencien un increment de sis platges guardonades, tot i que disminueix en dos el número de ports esportius.

Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat,  les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i, als ports, una excel.lent gestió ambiental.

Aposta per uns ports sostenibles i de qualitat 

El Govern de la Generalitat vol vetllar per la imatge de qualitat que ofereixen els ports catalans. La col·laboració públic privada pel que fa a recursos econòmics és cabdal per convertir els ports en instal·lacions de primer nivell, modernes, integrades en els seus municipis i sostenibles. 

Aquest any els ports catalans han obtingut 22 banderes blaves, la totalitat de les candidatures presentades. Els ports i dàrsenes esportives premiats són:

  • Girona: CN Llançà, CN Port de la Selva, Port Esportiu de Roses, CN L’Escala, Port Marina Palamós, CN Costa Brava-Palamós, CN Port d’Aro i Club de Vela de Blanes.
  • Barcelona: CN El Balís, Consorci Port Mataró, Marina Badalona, Port Masnou, Port Olímpic de Barcelona, Port Ginesta, Port d’Aiguadolç i CN Garraf.
  • Tarragona: Port Segur-Calafell, CN Salou, CN Cambrils i Port de l’Hospitalet de l’Infant.
  • Terres de l’Ebre: CN l’Ametlla de Mar i CN Ampolla.

Prop del 100% de les zones de bany amb alts índexs de qualitat

L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric.

Cal destacar que durant l’estiu de 2017 prop del 93% de les zones de bany litorals ha obtingut una qualitat microbiològica de l’aigua excel·lent, mentre que el 5,5% restant ha obtingut la classificació de bona, segons el balanç de final de temporada de bany dut a terme per l’Agència Catalana de l’Aigua.

Platges guardonades a Girona:
Cal a dir que les platges de Roses tenen el certificat de les banderes ISO 14001 i EMAS, distintiu de la Unió Europea que certifica la seva excel·lent qualitat.

GIRONA
Nom de la platja
Municipi
Grifeu
Llançà
del Port
Llançà
Port de la Selva
Port de la Selva
Empuriabrava
Castelló d’Empúries
Cala Montgó
Castelló d’Empúries
Tamariu
Palafrugell
Canadell
Palafrugell
Llafranc
Palafrugell
La Fosca
Palamós
Es  Monestrí
Sant Antoni de Calonge
Sant Antoni
Sant Antoni de Calonge
Torre Valentina
Sant Antoni de Calonge
Cala Cristus-ses Torretes
Sant Antoni de Calonge
Cala Rovira
Castell-Platja d’Aro
Platja d’Aro
Castell-Platja d’Aro
Sa Conca
Castell-Platja d’Aro
Sant Feliu
Sant Feliu de Guíxols
Sant Pol
Sant Feliu de Guíxols
La Mar Menuda
Tossa de Mar
Gran de Tossa
Tossa de Mar
Lloret
Lloret de Mar
Fenals
Lloret de Mar
Sa Boadella
Lloret de Mar
Cala Canyelles
Lloret de Mar
Santa Cristina
Lloret de Mar
Sant Francesc
Blanes
Blanes
Blanes
Sabanell
Blanes