El president convoca una cimera davant “l’ofensiva” espanyola contra la immersió

Reunió del Consell Executiu

En la reunió del Govern el cap de l’Executiu “ha constatat el recolzament” dels màxims responsables del PSC, ERC i Iniciativa, en una resposta “inèdita” per fer front a “l’amenaça” del Govern del PP

Reunió del Consell Executiu

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha convocat avui els líders de les formacions polítiques catalanes que “han recolzat de manera clara i nítida” el sistema d’immersió lingüística i el Consell Escolar de Catalunya a una cimera dimecres vinent al Palau de la Generalitat per “fixar una resposta política i institucional” davant l’“ofensiva” del Govern espanyol contra la immersió, “una línia vermella del Govern i del país”. Després de la reunió del Consell Executiu d’aquest matí que ha analitzat l’avantprojecte de la Llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMCE), el portaveu del Govern en funcions i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, ha volgut llençar un “missatge clar i contundent” a l’Executiu espanyol: “aplicarem la Llei d’educació de Catalunya (LEC) i defensarem els drets lingüístics dels ciutadans del nostre país, emparats en la Carta europea dels drets fonamentals i en l’article 3 de la mateixa Constitució”.

“No estalviarem energies, ni esforços, ni capacitat institucional per fer front a l’ofensiva del Govern del PP” contra un model “de convivència, integració i prosperitat, i de coneixement i de garantia de coneixement de català i castellà” que concita “grans consensos” al país. Homs ha celebrat “la voluntat de fer pinya” de les formacions polítiques, tal com ha informat el president Mas, que en la reunió del Consell Executiu “ha constatat la solidaritat i el recolzament polític i institucional” dels màxims responsables del PSC, ERC i Iniciativa.

El portaveu ha deixat clar que el Govern “recorrerà” el text davant del Tribunal Constitucional si finalment s’aprova tal com està redactat. “Només es pot plantejar des del desconeixement absolut de la realitat de Catalunya o de la mala fe”.
 

Invasió competencial en l’FP dual

Precisament en l’àmbit educatiu el Govern ha acordat avui sol·licitar al Consell de Garanties Estatutàries el preceptiu dictamen previ a la interposició d’un conflicte positiu de competència contra el decret espanyol que regula l’FP dual en considerar que vulnera la distribució competencial constitucional i estatutària i constitueix una invasió de les competències pròpies de la Generalitat. El Reial Decret 152/2012 desenvolupa el contracte per a la formació i l’aprenentatge i estableix les bases e la formació professional dual. El Govern entén que el text regula aspectes organitzatius que no li pertoquen, tal com estableix la jurisprudència del Tribunal Constitucional dictada en diverses sentències sobre aquesta matèria.

El Consell Executiu d’avui també ha donat el vistiplau als treballs finals del Pla de Turisme de Catalunya 2012-2020, que està integrat pel Pla Estratègic de Turisme de Catalunya (2012-2016) i les Directrius Nacionals de Turisme 2020 i pel Pla de Màrqueting Turístic. L’objectiu és contribuir a consolidar i impulsar la competitivitat del sector, estratègic per a l’economia del país.