El president de la Generalitat s’interessa pel pis tutelat de l’ALTEM i el CAR JOVE de Roses

Segona visita oficial a Roses del president de la Generalitat, Pere Aragonés
El president de la Generalitat, Pere Aragonés, va ser rebut per l'alcalde de Roses, Joan Plana, i la resta d'autoritats a la plaça Mª Àngels Anglada

Pere Aragonés va ser-hi ahir Roses, sent la segona visita oficial que realitza com a cap del Govern a la Vila

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va portar a terme ahir a la tarda una visita territorial a l’Alt Empordà, acompanyat de la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral. El cap del Govern va ser-hi primerament a Roses, on va ser rebut a la nova plaça Mª Àngels Anglada per l’alcalde de Roses, Joan Plana, la regidora de Benestar Social, Esther Bonaterra, i el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez, a més de la regidora de Junts, Sílvia Ripoll i el regidor del PSC, Josep Mª Martínez.
Una visita que Plana va agrair “perquè ha volgut venir a beneir dues accions importants per Roses com és el nou pis tutelat cedit per l’Ajuntament a la Fundació ALTEM i tots els serveis que s’ofereixen al jovent al CAR Jove”. L’alcalde va voler remarcar la presència de Pere Aragonés a Roses “perquè les visites dels presidents de la Generalitat a Roses no són tant habituals com a d’altres llocs i, deixant de banda, la que va fer Aragonés a casa nostra l’any passatvisita que va tenir lloc el 16 de juliol de 2021-, l’última visita d’un president de la Generalitat a Roses en un acte institucional va ser a l’any 2010 amb el president Montilla”.
L’última visita, però, d’un president de la Generalitat a Roses la realitzar Quim Torra durant la campanya electoral del 2019, tot i que no va assistir com a cap del Govern, sinó com a militant de Junts per Catalunya.

El cap del Govern de la Generalitat amb la resta d’autoritats a la porta dels pist tutelat de la Fundació ALTEM

Pere Aragonés, un cop visitat el pis tutelat per a persones amb discapacitat intel·lectual cedit per l’Ajuntament de Roses a la Fundació ALTEM, de la mà del president de l’entitat, Manel Toro, i la directora general, Isabel Artigas, va voler agrair “el gran esforç que està fent aquesta entitat durant 50 anys especialment per tenir cura per les persones que tenen capacitats diverses a la comarca de l’Alt Empordà. Es tracta d’una Fundació altament professionalitzada, i és important que es puguin oferir serveis per tenir una vida digna al llarg de tot el cicle de l’existència”. I pel que fa al pis tutelat de Roses que va visitar va voler “destacar la tasca molt rellevant que ha fet l’Ajuntament de Roses, on l’alcalde Joan Plana ha dedicat molt d’esforç perquè es pogués posar aquest pis a disposició de la Fundació en temps record, que és una bona mostra que tenim un Ajuntament dona la importància i rellevància que es mereixen als problemes que es presenten”.

Tot seguit, el president Pere Aragonés, acompanyat per l’alcalde Joan Plana i la resta de regidors va visitar el CAR Jove, on la regidora de Joventut, Vero Medina, li va explicar detalladament tots els serveis educatius i formació que ofereix l’Ajuntament de Roses en aquesta centre d’activitats.

Joan Plana, Pere Aragonés, Vero Medina i Laia Cañigueral amb la samarreta #Josóc17480

Un centre d’activitats que el cap del Govern va valorar “molt positivament”, un cop coneixedor de tota l’oferta educacional i formativa que es desenvolupa envers el jovent en el seu si, “especialment perquè els joves arreu de Catalunya han patit molt durant aquest temps de pandèmia i el que necessiten més que mai és que des dels Ajuntament i el Govern de Catalunya els hi posem eines al seu abast per poder afrontar els reptes que tenen en aquesta etapa de la vida tant important”. Per tant, va subratllar que “tots els serveis d’informació i d’empoderament que ens fan aquí al CAR i que he pogut conèixer in situ són molt i molt positius”.

La visita del president de la Generalitat al CAR Jove va coincidit amb la celebració de la castanyada que s’estava celebrant a la mateixa porta del centre d’activitats, per la qual cosa el dinamitzador juvenil, Jordi Abadal, li va donar un bon grapat de castanyes acabades de fer. Castanyes que van poder degustar pràcticament tot els presents.

Aragonés, finalitzada la seva visita a Roses, va marxar cap a Castelló d’Empúries, on va fer una visita institucional a l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, on va ser rebut per  l’alcalde, Salvi Güell, i altres membres del consistori. Després de signar el llibre d’honor, el cap de l’Executiu, alcalde i regidors/es van fer un recorregut pel municipi.

I la jornada Pere Aragonés a la comarca de l’Alt Empordà va finalitzar a Figueres, com a militant d’Esquerra Republicana, per acompanyar a l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, en l’acte de la seva presentació com a candidata a l’alcaldia a les eleccions municipals de 2023

Exit mobile version