El president del CATN, Carles Viver Pi-Sunyer, serà a Roses dintre el cicle de conferències ‘Propostes país per a un nou temps’

Cicle de conferències
L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Cultura, Marc Danès, durant la presentació de les conferències

Roses reprèn el cicle de conferències ‘Propostes de país per a un nou temps’ i inaugura un altre centrat en la història de la Vila

Ajuntament de Roses
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Cultura, Marc Danès, durant la presentació de les conferències

Al setembre del 2012 es va inaugurar el Cicle de Conferències en el qual, organitzat per l’Ajuntament de Roses i sota el títol ‘Propostes de país per a un nou temps’ van passar pel vestíbul del Teatre Municipal personatges de la vida política, econòmica i social del país que van parlar sobre el procés d’autodeterminació de Catalunya.
A la primavera d’aquest any es va portar a terme el segon cicle d’aquestes xerrades i, aquest matí, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Cultura, Marc Danés, han presentat el que serà el tercer.
Serà un cicle de tres conferències que inaugurarà “el doctor en Economia, Miquel Puig, el 25 d’octubre, el continuarà Norbert Bilbeny, catedràtic d’Ètica de la Universitat de Girona, el 15 de novembre, i el tancarà el president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Carles Viver i Pi-Sunyer”, ha puntualitzat Danès.

Viver Pi-Sunyer presideix l’organisme que orienta al govern de la Generalitat en tots els passos cap a la consulta. La notorietat del seu càrrec pot fer que “el vestíbul del teatre es quedi petit i s’hagi de fer la conferència a l’amfiteatre”, ha assenyalat el regidor de Cultura.

Al primer cicle de xerrades de ‘Propostes de país per a un nou temps’ els ponents van fer èmfasi sobre el perquè Catalunya vol la independència i perquè és millor per al país català la seva secessió de l’estat espanyol. Aquest nou cicle “serà més pedagògic, on els conferenciants ens explicaran què pot significar, què pot suposar la independència de Catalunya des de tots els àmbits, social, econòmic i polític”, ha assenyalat Mindan.

Nou cicle de conferències centrat en la història local de Roses

Cicle de conferènciesAl mateix temps que es reprendrà un cicle, neix un altre, que també ha estat presentat aquest matí a l’Ajuntament de Roses per Mindan i Danès. Aquest es composa també de tres conferències amb la temàtica ‘Roses un poble amb molta història’.
La primera de les xerrades, que tindrà lloc el proper dijous 10 d’octubre, l’oferirà el periodista i estudiós del geni figuerenc Salvador Dalí, Josep Playà. Una ponència que sota el títol ‘Dalí i Roses: lligams familiars i obres de referència’, “descobrirà que Dalí, a part de Cadaqués, tenia molts lligams amb Roses”, ha afirmat el regidor de Cultura.

I les ponències al voltant de la història de Roses prosseguiran amb Miquel Crusafont, doctor en Història i president de la Societat Catalana d’Estudis Numismàtics que parlarà sobre ‘Els grecs a Roses i una llarga història monetària’.
I per finalitzar aquest cicles de xerrades sobre la història de Roses, “que afegit a la programació teatral de tardor-hivern, dóna molta activitat al Teatre durant aquestes dates”, ha destacat l’alcaldessa de Roses, l’historiador Arnald Plujà parlarà, el 5 de desembre de ‘La divisió territorial del Cap de Creus al llarg dels segles’.