El PROCICAT aprova tancar bars i restaurants i limitar al 30% l’aforament als establiments comercials

Es prorroguen 10 dies més les restriccions
D'aquí a 10 dies es podria autoritzar la reobertura de terrasses de bars i restaurants / Foto: arxiu

Aquestes mesures per frenar l’expansió de la Covid-19 entraran en vigor a les 12.00 h de la nit del dijous al divendres i tindran una vigència de 15 dies

El PROCICAT, l’òrgan del Govern de la Generalitat que gestiona la resposta a la pandèmia, ha donat llum verda al tancament de bars i restaurants, tot i que permetrà el lliurament a domicili i la recollida al local.

Una mesura per frenar l’expansió de la Covid-19 que també afectarà als establiments comercials, que tindran l’aforament limitat al 30 %. Aquí no hi entren els comerços que venen productes de primera necessitat, com l’alimentació.

“Cal reduir al màxim la mobilitat, limitar relacions i trobades socials i promoure el teletreball en la mesura del possible”, ha indicat el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, que ha desvetllat que “en aquest moment, els risc de rebrot a Catalunya se situa en 362,16 punts, mentre que la taxa de contagi és d’1,37”. Per tant, per evitar que s’elevi més el risc de propagació de la malaltia “quedarà suspès el consum a l’interior dels bars i restaurants, així com a les terrasses durant els propers 15 dies”.

Els parcs i jardins quedaran tancats a partir de les vuit del vespre, així com els establiments d’oci infantil.

També quedaran suspeses les activitats que impliquin un contacte físic, com els massatgistes i els serveis d’estètica, amb excepció de les que siguin mèdiques. Les perruqueries també podran continuar obertes.

En l‘àmbit esportiu, se suspenen les competicions no professionals, encara que els entrenaments sí que es podran seguir duent a terme amb les mesures adequades com fins ara. Els gimnasos hauran de restringir la capacitat al 50% i caldrà cita prèvia.

Pel que fa al món de la cultura hi haurà una reducció del 50%, sempre s’haurà d’estar assegut i en seient pre-assignat, tant en teatres, cinemes o concerts i el tancament serà a les 23 hores.