El programa ‘Aprenem Jugant’ de Roses mira cap al futur amb tallers sobre les noves tecnologies i programació

Programa ‘Aprenem Jugant’ de Roses
El programa ‘Aprenem Jugant’ de Roses de 2019 va tenir molta participació

El primer trimestre de la 7ª edició del programa ‘Aprenem Jugant’ a Roses ha obtingut una gran convocatòria entre els joves estudiants de la Vila

Durant aquest darrer trimestre l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses ha dut a terme el programa ‘Aprenem Jugant’. Una iniciativa emmarcada dins el Pla Educatiu Municipal que té com a objectiu aportar propostes educatives als infants i joves de la Vila per tal d’apropar-se al coneixement d’una manera lúdica i divertida fora del seu horari escolar, que s’ha portat a terme a l’Escola Narcís Monturiol i el Centre Cultural de Ca l’Anita.

I en el primer trimestre d’aquesta setena edició, els nens i joves han pogut participar, aprendre i divertir-se en el desenvolupament de Tallers d’exploració lunar, de robòtica, de circuits electrònics amb materials tèxtils, de plastilina o paper, de  programació d’apps, d’animacions i de videojocs, de creació d’autòmats i de màgia.

Uns Tallers que han tingut un poder de convocatòria de tal manera “que ha hagut molts joves que no han pogut participar, ja que els tallers tenien un màxim de 15 persones”, ha manifestat el regidor d’Ensenyament, Marc Danés.  Una gran xifra de participació que ha estat motivada “pel canvi de tallers que hem fet, on hem apostat per les noves tecnologies i la programació, les quals ha interessat molts als nens”.

Una valoració positiva del programa d’aquest curs de l’Aprenem Jugant que el regidor fa extensiva a la jornada, dins aquest mateix programa educatiu, “a la primera activitat que vam fer a l’Escola Narcís Monturiol sobre els jocs matemàtics on era obligatòria l’assistència dels pares per tal d’interactuar amb els seus fills, perquè a partir d’aquí els pares es van animar a assistir a la resta de tallers programats, aconseguint que tant pares com fills s’ho passessin molt bé”.

Tot i que s’han introduït en aquesta setena edició de l’Aprenem Jugant, nous tallers dins el món de les noves tecnologies, “essencials avui dia en l’aprenentatge dels nens, s’han mantingut d’altres per l’èxit de convocatòria assolit anys anteriors, com és de jocs de màgia”, ha afirmat Marc Danés, assenyalant que en les properes edicions d’aquest programa educatiu Roses continuarà apostant per les noves tecnologies.