El programa de cinema infantil en català CINC reprèn l’activitat amb més de 150 projeccions

Programa de cinema infantil en català CINC

Programa de cinema infantil en català que s’ofereix aquest mes d’octubre a Roses i 22 localitats més d’arreu Catalunya

El programa de Cinema Infantil en Català , CINC, que impulsa la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura, ofereix a partir d’aquest mes d’octubre més de 150 projeccions a 21 localitats de Catalunya i 2 de la Franja de Ponent. Els films més programats són DC lliga de Supermascotes, Minions: L’origen de Gru i Tadeu Jones 3: La taula maragda.

Política Lingüística impulsa el CINC amb una programació de reestrena, a preus reduïts i àmplia distribució territorial per estendre l’oferta i el consum de cinema en català. Totes les pel·lícules que s’hi exhibeixen s’han doblat amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística.

El CINC té la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística, ajuntaments i consells comarcals i arriba, aquest octubre, a les localitats següents: Agramunt, Badalona, Balaguer, Bellpuig, Blanes, Castelldefels, Figueres, Girona, Granollers, Mequinensa, Mollerussa, Montblanc, Olot, Platja d’Aro, Ripoll, Roquetes, Roses, Sant Celoni, Tamarit de Llitera, Tarragona, Tàrrega, el Vendrell i Vila-seca.

De gener a agost de 2022, 6.167 espectadors van assistir a les sessions del CINC, que van comptar amb 151 projeccions a 21 municipis de Catalunya i 2 de la Franja de Ponent. Les pel·lícules més programades van ser ¡Canta 2!, El nadó en cap: Negocis de família i Ron dona error.

Els exhibidors que vulguin incorporar-s’hi, ho poden fer durant tot l’any, posant-se en contacte amb la Secretaria de Política Lingüística, que coordina el programa, n’elabora el material de promoció i en fa la difusió al portal Cinema en català i a les xarxes socials.

Impuls al doblatge en català

El català i l’audiovisual són dos dels quatre eixos estratègics del Departament de Cultura per a l’actual legislatura. L’any 2021 s’han doblat o subtitulat en català, amb el suport de Política Lingüística, més de 2.000 continguts audiovisuals per a sales, plataformes, Blu-ray, DVD i festivals.