El programa ‘Habiba-Dones i Salut Comunitària’ rep el 1r Premi de Recerca i Innovació del Departament de Drets Socials

El guardó, dotat amb 12.000€, ha reconegut la tasca de l’Equip d’Inclusió i Atenció a la Comunitat del Consell Comarcal de l’Alt Empordà

El programa Habiba-Dones i Salut Comunitària a l’Alt Empordà dinamitzat per l’Equip d’Inclusió i Atenció a la Comunitat de l’Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, té com a objectiu promoure l’equitat en l’exercici del dret a la salut i l’accés al sistema de salut de les dones d’origen migrant de la comarca. Habiba ha facilitat un procés de treball comunitari amb professionals de la salut i dones migrades de diferents orígens de l’ABS de l’Escala (municipi de Sant Pere Pescador), per reforçar els actius en salut existents al territori.

El programa, dissenyat des de la perspectiva de gènere intercultural, parteix de les necessitats expressades en salut per les dones migrades en els espais de treball comunitari durant els darrers dos anys: Programa de Dones Referents Comunitàries de l’Alt Empordà i taula comarcal de Mutilació Genital Femenina. S’ha finançat amb la Convocatòria Interculturalitat i Acció social de la Fundació La Caixa i facilita la innovació social en generar els espais de treball comunitaris i les eines per acompanyar i empoderar les dones migrades com a actius en salut a la nostra comarca.

El conseller comarcal de Benestar, Álex Hernández, ha volgut fer especial esment a la tasca que s’està portant a terme des de l’Àrea, afirmant que “aquest guardó reconeix l’esforç i iniciativa de l’equip d’Inclusió. Des del Consell Comarcal refermem el nostre compromís amb el treball comunitari des d’una perspectiva intercultural inclusiva a través del suport i l’acompanyament a les persones” .

Des de l’àrea celebren que l’associació Amunt i Crits-Dones Referents comunitàries, sorgida arrel d’anteriors programes, hagi pogut participar activament en la dinamització de les sessions de treball i traslladar les seves experiències i coneixements en aquesta nova edició. Així mateix, també valoren molt positivament la implicació tant de les dones participants del programa com dels professionals de la salut que hi han col·laborat.

Exit mobile version