El projecte ‘Mou-te pel Mar’ recull més 1 tona de brossa a la platja de l’Almadrava de Roses

‘Mou-te pel Mar’

Més de 150 voluntaris van recollir més d'1 tona de brossa a la platja de l'Almadrava de Roses

L’eco-marxa de ‘Mou-te pel Mar’ va aplegar a més de 150 voluntaris a Roses

Aquest diumenge la platja de l’Almadrava de Roses i rodalies va acollir una nova campanya del projecte ‘Mou-te pel Mar’reunint a més de 150 participants agrupats a través de la plataforma digital Twinapp, que coordina accions de recollida de brossa del medi marí i dels entorns naturals de la Costa Brava, combinades amb l’activitat pesquera i l’esportiva, amb la  col·laboració, en aquest cas, amb l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Roses.

Després d’un bon escalfament els participants es van dividir en grups per sortir a recollir deixalles, mentre feien esport, pels entorns naturals de la badia de Roses, tant per terra com per aigua. En aquest cas, un grup de submarinistes va rastrejar el fons marí de la zona més propera a la platja de l’Almadrava, recollint un munt de brossa i ferralla, que sumada a la que van aportar els voluntaris que van anar per terra es va superar el volum d’un tona d’escombraries, que van ser dipositades als contenidors on durant tota la setmana els pescadors de Roses també van abocar la brossa recollida a alta mar durant la seva activitat pesquera.

Cal destacar que el Tren Turístic de Roses va ser l’encarregat de portar i recollir a més d’un centenars de voluntaris, que en finalitzar la seva tasca de recollida de residus van poder degustar un exquisit aperitiu elaborat pel restaurant Santa Llúcia, ubicat a la mateixa platja de l’Almadrava amb els muscles aportats per la Confraria de Pescadors de Roses.

Tercera acció de recollida de residus a la Costa Brava

La del passat diumenge va ser la tercera acció de recollida de residus al litoral de la Costa Brava, després que el mes passat les accions de ‘Mou-te pel Mar’ es portessin a terme a Palamós i Sant Feliu de Guíxols.

En aquestes dues poblacions es van recollir més de dues tones de residus, una xifra que se suma a la de Roses i que creixerà els propers dies amb la col·laboració de les confraria de pescadors de Blanes i la campanya de plogging prevista aquest proper diumenge, 3 de novembre, a aquesta localitat selvatana. El punt de trobada serà a les 9 hores al passeig de Mar (Banc dels Músics).

Esport, salut i consciència mediambiental

Aquest són els tres eixos del projecte ‘Mou-te pel Mar’, que s’ha posat en marxa aquesta setmana amb la col·laboració de RunWomanRun, una entitat sense ànim de lucre que fomenta les pràctiques esportives.

A través de Twinapp es coordinen les diferents sortides, tant per mar com per terra, i des del llançament de l’app s’ha creat una gran capacitat de relació entre els usuaris, que comparteixen la seva afició per l’esport, la promoció d’hàbits saludables a través  de l’esport i la preocupació pel medi ambient.