El proper dilluns, 23 de novembre, s’iniciarà l’obertura progressiva d’activitats

Les restriccions i les mesures contra la Covid-19 continuen flexibilitzant-se a Catalunya
L'hostaleria, un dels sectors més perjudicats per les restriccions de la Covid-19 no pagarà la taxa d'ocupació de la via pública el que resta d'any

La consellera de Salut, Alba Vergés, alerta, però, que encara som al pic de la corba assistencial i que cal consolidar la tendència decreixent

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat aquest matí que “dilluns s’iniciarà l’obertura progressiva d’activitats, però cal prudència, perquè –ha remarcat- no podem córrer ara que estem en el bon camí. Poc a poc anirem obrint totes les activitats que puguem però tots ens hem de bolcar a evitar un retrocés”.

La consellera ha afirmat que ja s’ha superat el pic de la corba epidemiològica de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2 però ha alertat que “encara som al pic de la corba assistencial. No hem aconseguit doblegar-lo”. En aquest sentit, ha dit que tot  i que “estem en el bon camí, necessitem consolidar la tendència decreixent els pròxims dies” i “estar molt atents a l’evolució del nombre d’ingressos als hospitals i a les UCIS”, així com també a “la pressió assistencial que nota l’atenció primària”.

Ara mateix, la taxa de transmissió del virus està per sota del 0,80, concretament al 0,78 i el risc de rebrot és de 438, és a dir, 250 punts menys que la setmana passada. A més, Catalunya està per sota dels 3.000 casos diaris. 

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha destacat la positivitat de les dades que ha donat el Departament de Salut i, per això, ha agraït un cop més, “el  grau de complicitat  exemplar dels ciutadans” i ha posat en valor la importància de millorar les accions sanitàries per continuar en aquesta línia “tan i tan positiva” i ha recordat que cal continuar amb les mesures estructurals “que ens han acompanyat durant aquests mesos: mans, distància, mascareta, ventilació i reducció de l’activitat social”.