El PSC de Roses es queda sense efectius a la ‘banqueta’

Ajuntament de Roses

Jordi Fernández va deixar ahir l'acte de regidor del PSC de Roses per passar al grup de no adscrits

Jordi Fernández deixa el PSC i passa al grup de regidors no adscrits de l’Ajuntament de Roses

Ajuntament de Roses
Jordi Fernández va deixar ahir l’acte de regidor del PSC de Roses per passar al grup de no adscrits

En un símil futbolístic, ara que estem en època del Mundial de Brasil, de l’equip titular del PSC-PM de Roses que va jurar el càrrec de regidor a l’Ajuntament a l’inici d’aquesta legislatura no en queda cap.
Per aquest ordre, Juanjo Viñuela, Agustí Donat, Imma Carrión, Magda Casamitjana i Paco Martínez van renunciar a la seva acta de regidor, la majoria deixant la política per diferents motius. I Paqui Guijarro, i Carles Ferrer es van passar al grup de regidors no adscrits al passat mes d’abril, juntament amb la Francis Martín que va entrar a la corporació municipal en substitució de Donat.

L’Agrupació Municipal Socialista va tenir problemes, des de un bon principi, a trobar substituts pels regidors que anaven plegant, fins al punt que, en alguns casos, s’ha trigat mesos en trobar una persona de la llista presentada pel PSC de Roses a les eleccions municipals de 2011. Els membres de la llista del partit que van renunciar a entrar a l’Ajuntament com a regidors van ser Olga Simarro, actual candidata per a les eleccions municipals de 2015, Pere Mora, Carles Ferreira, Wassima Saadoun, Ana Belén, José Laguna, Cèsar Meana i Teresa Huguet, que anava amb el número 18 de la llista.

L’últim a entrar va ser Jordi Fernández, el número 19, i ho va en relleu de Casatmitjana. I ha estat també l´últim en marxar del grup socialista per passar al grup de no adscrits, com ja va avançar a aquest diari digital abans d’entrar a la corporació municipal. Un pas que va fer efectiu, ahir a la sessió plenària del mes de juny de l’Ajuntament.

Sense efectius a la ‘banqueta’

I ara queda pendent, però, el relleu d’en Paco Martínez. El problema és que tant Domingo Cusí i Natàlia Inglés, número 20 i 21 de la llista respectivament, han renunciat a entrar com a regidors, i seguint amb el símil futbolístic (ara que estem en època del Mundial de Brasil), el PSC es va quedar sense el seu equip titular, i ara es queda sense efectius a la seva banqueta.

Aquest proper dijous, segons el Portaveu del PSC-PM a l’Ajuntament, David Beltran, el qual ha afirmat que els propers dies se celebrarà “una assemblea de l’Agrupació Municipal Socialista per escollir nou Primer Secretari i la nova executiva”. L’elecció d’un nou Primer Secretari és fa necessària després que el propi Beltran presentés la seva dimissió com a tal.

I per substituir la persona que substituirà a Martínez a l’Ajuntament “haurem de fer les gestions que permet la llei electoral, i que és escollir una persona fora de la llista”, va concloure Beltran.

Dues mocions aprovades

Ajuntament de Roses
Moment de la votació a favor de la primera de les dues mocions presentades

Una moció presentada per Gent del Poble a favor del dret a decidir, del referèndum del 9 de novembre i de la República Catalana, consensuada per CiU es va aprovar, també, amb els vots a favor d’aquest dos partits al ple ordinari del mes de juny de l’Ajuntament de Roses.

I una segona, amb caràcter d’urgència, presentada per CiU a favor de l’acte del dret a decidir previst per al proper dissabte 12 de juliol, va ser aprovada per, evidentment, els regidors de CiU i Gent del Poble, però també pels del PSC i els del grup no adscrit, tot i que Jordi Fernández es va abstenir.
Els regidors del PPC, lògicament van votar en contra en totes dues