El PSC de Roses reclama més participació col·lectiva en la vida Municipal

PSC-PC de Roses

Els membres de la candidatura del PSC de Roses afirmen en un comunicat que el recanvi generacional en la política local fa necessari incorporar mes democràcia a l’Ajuntament

PSC-PC de RosesEls primers membres de la candidatura del PSC Roses van mantenir ahir una reunió per fer valoració dels resultats de les eleccions municipals del passat 24 de maig. Una anàlisi en la que reconeixen “la contundent pèrdua de vots” que han patit, però alhora afirmen, en el comunicat reproduït a sota, que la incorporació de “nous actors a la vida publica”, i el “recanvi generacional i de idees al si dels vells i dels  nous partits” té com a conseqüència “la necessitat de mes negociació i pacte, la necessitat de comunicar millor, la necessitat d’incorporar mes democràcia a l’Ajuntament”, proposant, en aquest sentit, més participació col·lectiva en la vida Municipal.

Valoració del PSC Roses de les eleccions municipals

Al PSC de Roses som conscients de la contundent pèrdua de vots en aquestes eleccions. La nova direcció Política de la nostra agrupació es plenament responsable de la  dificultat que suposa mantenir-se en els valors de la centralitat política des de l’esquerra i des de una posició diàleg, la negociació i el pacte.
En un moment en que s’està de crisis esta produint una polarització social i política, esmicolant les possibilitats de supervivència i progrés de la meitat de la nostra població, Nosaltres creiem que  hem de mantenir la serenor necessària entre els nous radicalismes i el neoliberalisme que no pateix pel dolor de milers de persones.

Aquesta situació esta creant una fractura social també a Roses que hauria de marcar l’eix fonamental de la agenda Municipal.

No podem ni volem enganyar als ciutadans oferint solucions màgiques, ni utòpiques. Però si podem oferir solucions de futur des de la serenor de saber-nos hereus de la lluita per la igualtat, la justícia  la cohesió social amb mes de 30 anys d’història a Roses i des de la experiència d’anys de gestió municipal.
Som conscients de que la actual situació ha incorporat  nous actors a la vida publica, un fet que hem de veure com a positiu i necessari.
No farem valoració de la situació dels altres, però es evident que s’està produint un recanvi generacional i de idees al si dels vells i dels  nous partits.
Situació que te com a conseqüències: la necessitat de mes negociació i pacte, la necessitat de comunicar millor, la necessitat d’incorporar mes democràcia a l’Ajuntament.
Però el més important per nosaltres no son les formes sinó el fons. El canvi real es que la gent expressa amb indignació la necessitat de cercar persones més pels seus  valors morals i de transparència que per les seves capacitats.
La nova política vol mes un diàleg fluid entre el moviment social i les decisions polítiques.  I vol menys un diàleg entre els polítics, que hem de ser cada vegada mes elements circumstancials i necessàriament renovables per les noves formes d’entendre una nova salut democràtica.

Es aquí on se situa el PSC de Roses. En la necessitat de influir en les decisions del municipi sobre un programa municipal que fa propostes en aquesta direcció:

Mes participació col·lectiva en la vida Municipal. Treballar per assegurar els drets bàsics a tots els rosincs i rosinques.  Asegurar  serveis mínims i les ajudes necessàries per una vida digna a cada persona.

Per un altre banda,  treballar per millorar de forma sostenible la nostra economia. Apostar contundentment per la promoció econòmica i la creació de llocs de treball.
Roses es una destinació turística madura i hem de ser conscients de que es la principal aposta per nosaltres. Diversificar i desestacionalitzar que vol dir mes coses que fa uns anys:  Nous models d’allotjament, noves fórmules de comercialització, l’aproximació a les noves tecnologies, millorar aprofitament dels nostres recursos naturals i patrimonials.

Feina que ha de comptar no sols amb l’Ajuntament sinó amb altres. Contar sense exclusió amb totes les iniciatives de dintre i fora de Roses.

Molt Bona Fira de la Rosa a Tots.

PSC-PC de Roses