El PSC de Roses reprova a l’equip de govern la seva gestió en matèria Urbanisme

PSC Roses

Els regidors del PSC Roses presentaran una moció per recuperar la Festa d'Andalusia

Els socialistes rosincs tenen previst presentar una moció de reprovació al govern de Roses per la seva gestió durant aquesta legislatura en l’Àrea de Urbanisme

Moció de reprovació del PSC Roses a l'equip de govern
Els regidors del PSC Roses presentaran una moció de reprovació a l’equip de govern

El tercer punt de l’ordre del dia del ple ordinari de l’Ajuntament de Roses del mes de maig, celebrat el passat dilluns, feia referencia al projecte de reforma dels carrers Luxemburg i Atene, i a l’espai lliure que hi ha entre els dos vials per a la creació d’una plaça.

Un projecte que va ser aprovat per majoria,  tans sols els dos regidors del PSC Roses es van abstenir en preguntar-se la portaveu socialista, Olga Simarro “per què tots els projectes que té aquest Ajuntament están encarregats a arquitectes externs i cap està dissenyat pels nostres tècnics d’Urbanisme?”.

I per aquest motiu, va assenyalar Simarro, “aquest grup presentarà una moció de reprovació a aquest govern al pròxim ple sobre la gestió en matèria d’Urbanisme”.

I que els socialistes presentaran una moció de reprovació ho va reiterar per dos cops més el regidor del PSC, Toni Rodríguez  durant la sessió plenària, ja que en el punt 4, en el qual es va donar comptes de l’informe anual del Síndic de Greuges de Catalunya, Rodríguez, es va mostrar crític en considerar que “la falta de resposta per part de l’Ajuntament a una instància relativa a unes obres ja executades, certificades i abonades, hi ha hagut una falta d’eiximent polític per part de l’equip de govern en aquestes actuacions urbanístiques, i per això presentarem la moció de reprovació”.

L’alcaldessa el va respondre dient que “això ja s’ha debatut en altres plens, i quan arribi es farà arribar l’informe tècnic del perquè s’ha retardat i vostè el coneix perfectament”.

I en el següent punt, relatiu a aprovar el projecte de la finca municipal, situada entre els carrers de la Llotja, dels Pescadors i del Cap Norfeu de Roses, juntament amb el tram del carrer de Cap Norfeu fins al carrer de Francesc Macià del carrer de la Llotja fins a l’avinguda de Rhode, i part del carrer dels Pescadors, condicionant-lo tot ell com a zona verda d’ús públic, amb nova pavimentació, enllumenat i mobiliari urbà, el regidor socialista va afirmar que “ens abstindrem perquè ha estat encarregat externament, per la qual aquest grup presentarà una moció de reprovació al govern en matèria d’Urbanisme al pròxim ple”.

Cal a dir, que el PSC també es va abstenir pels motius exposats pel portaveu d’ERC, Joan Plana, assenyalant que “el projecte és bo, però no contempla una solució a l’eliminació de places de pàrquing que suposarà el condicionament de l’espai en zona verda”.

Montse Mindan va recordar que el que es tractava era de “l’aprovació inicial urbanística d’aquest projecte, per la qual cosa ens podem reunir pel debatre’l”.