El PSC de Roses tanca la crisi amb l’elecció de David Beltran com a nou Primer Secretari

PSC-PC de Roses

Jesús Minguez i Josep Mª Laguna s’incorporaran com a regidors del PSC-PM a l’Ajuntament de Roses

David Beltrán
David Beltrán, nou Primer Secretari del PSC-PM de Roses

L’Agrupació del PSC de Roses ha donat per tancada la crisi amb l’elecció, per unanimitat en assemblea, de David Beltran com a nou primer secretari; i la incorporació de l’exalcalde Jaume Noguer com a president d’una executiva de consens que es planteja, a partir d’ara, fer un clar gir cap a la defensa de les polítiques d’esquerres, així com recuperar el contacte amb la ciutadania i la societat rosinca.

L’assemblea va avalar la substitució dels dos regidors del grup municipal dimitits el mes de desembre passat, per Jesús Mínguez i José María Laguna, que prendran possessió en els dos pròxims plens.

Jesús Mínguez i Josep Maria Laguna, que s’incorporaran com a regidors en els dos pròxims plens

A més de Beltrán i Noguer, formen part de l’executiva Olga Simarro, com a secretària d’organització; Francisco Martínez, que serà portaveu del grup municipal i secretari de finances; Francis Martín, secretària de política social i igualtat; Enrique Fossoul, secretari de comunicació; José María Laguna, Jesús Mínguez, Josep Pagès i Mohamed Saadoun, que exerciran com a vocals.
Mínguez i Laguna seran els que agafaran el relleu de Magda Casamitjana i Imma Carrión a la corporació municipal de l’Ajuntament de Roses com a regidors del PSC-PM.

La nova direcció és producte de l’acord de l’assemblea, la qual cosa aporta un valor afegit de gran importància perquè supera els conflictes i fa confluir tres vectors: l’experiència en les responsabilitats municipals de persones que acumulen un recorregut sòlid de militància, com ara l’exalcalde Jaume Noguer; el coneixement de la realitat municipal dels actuals representants del PSC a l’Ajuntament de Roses; i l’empenta dels membres recentment incorporats que asseguren un procés de renovació, a partir de noves idees, per afrontar, des del socialisme catalanista, els reptes del PSC al municipi.

PSC-PM de RosesLa nova etapa del PSC de Roses comença amb un increment en la militància que acosten l’agrupació als nivells anteriors a la crisi i la situen amb una quota de 23 militants en un conjunt de 70 afiliats. La nova executiva es proposa, també, millorar els mecanismes de participació de l’agrupació per afrontar amb optimisme i més garanties el futur immediat, incloses les pròximes cites electorals, especialment les municipals de 2015, per a les quals se sent més fort i cohesionat.

Entre els acords de l’assemblea en destaca un clara voluntat de reforçar el contacte entre l’agrupació i la ciutadania, així com amb el conjunt de la societat rosinca, de les quals se n’havia allunyat a causa dels problemes interns del partit, ara ja superats.

La nova executiva vol servir de recolzament i de canal de comunicació, tan dels representants municipals amb la societat, com dels ciutadans i ciutadanes amb el grup. D’aquesta manera, el PSC vol fer arribar els problemes i les propostes dels rosincs i les rosinques al ple.

El PSC de Roses es pren com a repte principal per als propers mesos la campanya de les eleccions europees, en les quals la ciutadania posa en joc el trencament de les polítiques d’austeritat que han provocat la destrucció massiva de llocs de treball; i l’empobriment de milers de famílies que s’han desplomat per sota dels límits de pobres i estan en risc d’exclusió social. La campanya fa que el PSC assumeixi amb més força la lluita a favor dels drets civils que, tan el govern del PP a Madrid com el de CiU a Barcelona (amb la complicitat d’ERC), ataquen sistemàticament.