El que no sabíem del referèndum de l’1-O explicat en un llibre que es va presentar a Roses

ERC Roses
Andreu Pujol va presentar a Roses el seu llibre 'Vam fer un referèndum'

‘Vam fer un referèndum’ és un llibre en el qual el seu autor, Andreu Pujol, explica tot allò que passava a nivell polític en el si del Govern al voltant del referèndum “però no la versió oficial dels fets” 

ERC Roses
Andreu Pujol va presentar a Roses el seu llibre ‘Vam fer un referèndum’

El vestíbul del Teatre Municipal de Roses va acollir la presentació del llibreVam fer un referèndum’ del regidor d’ERC a l’Ajuntament de Breda, historiador i col·laborador habitual de Televisió de Catalunya, Andreu Pujol.

I ‘Vam fer un referèndum’ explica, segons Pujol, “les interioritats polítiques, no parla tant de l’organització del referèndum, d’això ja ho expliquen altres textos, sinó que narra les interioritats polítiques tant en el si del Govern i en el si del Parlament com dins mateix dels grups parlamentaris, és a dir, tot allò que passava a nivell polític però fora de càmera, allò que no és públic ni la versió oficial dels fets”.

I per aconseguir la informació, l’autor del llibre es va entrevistar amb els actors polítics, representants de diferents entitats de la societat civil i persones que treballaven al Govern. Unes entrevistes però, en les que Andreu Pujol va agafar “el compromís de no revelar les meves fonts per aconseguir que aquestes persones s’obrissin i m’expliquessin coses que no sortien a la premsa”.

Aquest acte de la presentació del llibre ‘Vam fer un referèndum’ va estar organitzat per ERC Roses, comptant amb la intervenció del seu president, Joan Plana, i la coordinadora local de l’ANC, Imma Carrion, la qual va ser l’encarregada de presentar el llibre i a l’autor fent un petita glosa del text, així com dels principals temes que es tracten a l’obra.

La idea principal de Pujol alhora d’escriure el llibre “era fer un relat cronològic de tot un any abans de celebrar-se el referèndum, des del moment que Artur Mas va pronunciar aquella frase al Parlament de Catalunya de “referèndum o referèndum” fins que s’acabés, o no, fent. Però, finalment vaig preferir fer-lo de manera temàtica, és a dir, el Govern, del Parlament, de la relació Puigdemont-Junqueras per explicar com es va arribar a fer el referèndum des d’aquests punts de vista”. 

Tot i que el llibre està escrit per una persona que té un punt de vista pro independentista, el seu autor va afirmar que “el pot llegir una persona que també ho sigui com un altre que sigui unionista, perquè el que s’explica no està condicionat pel meu punt de vista, sinó per la veritat del que va passar”, va afirmar Andreu Mas, el qual va significar que una de les premisses que conviden a llegir la seva obra “és el subtítol, que diu “el que sabem i el que no sabíem”.  

 

Després de la presentació del llibre es va obrir un torn de paraula entre la cinquantena de persones que hi van assistir.