El Quintet més sinfònic de l’Obac Ensemble

El grup de música clàssica l’Obac Ensemble actuarà diumenge al TMR

quintet_sinfonicL’OBAC ENSEMBLE és un conjunt mixt amb músics de l’OBC i la Banda Municipal de Barcelona.

Es tracta d’un tipus de música que uneix perfectament la característica sonora de la disciplina orquestral i les aportacions dels solistes, creant una sinèrgia en què la unió dels elements dóna un resultat superior a la suma de cadascuna de les parts. La formació bàsica del grup de cambra és un quartet de corda al qual s’hi afegeixen quatre vents.

És un dels pocs ensembles cambrístics que barregen corda i vent, fonamentant els seus inicis en les obres del classicisme i romanticisme. Contrastos de color entre les famílies instrumentals, intensitat sonora i dinàmiques simfòniques, així com passatges solistes per cada instrument són les característiques que defineixen i donen caràcter propi al grup.

Les possibilitats de programes és, per tant, molt variada i extensa, i abasta estils que van des del període clàssic a la música contemporània. Permet un recorregut pel repertori més estès per a aquestes formacions i també incorporar partitures menys habituals, fruit de la exhaustiva cerca de nous repertoris que realitza l’Ensemble, per tal de proporcionar al públic una experiència sonora inigualable.

Què ens oferiran el quintet de  músics de l’Obac Ensemble al TMR

Atreviment, gosadia, risc… els cinc vents de l’Obac Ensemble ens ofereixen una experiència sonora inigualable. Un recorregut per les creacions musicals més representatives d’aquests instruments. Un viatge sonor de contrastos de color, intensitat i dinàmiques simfòniques gràcies a compositors com Kart Stamitz, Isaac Albéniz, Paul Hindemith i Giacomo Rossini.

L’Obac intentarà fer-nos oblidar que tals composicions van ser pensades per a una gran orquestra, magnificant el paper propi de cada vent fins a ser els únics protagonistes.

 

Flauta: Vicent Cintero

Oboè i corn anglès: Aitor Llimerà

Clarinet: Joan Estellés

Fagot: Xavier Cervera

Tompa: Juan Manuel Gómez

Obres de: Kart Stamitz, Isaac Albéniz, Paul Hindemith i Giacomo Rossini

Dia i hora: Diumenge 16 de febrer a les 18 hores

Entrada: 15 euros

Organitza: Ajuntament de Roses