El regatista del GEN, Marc Paré, candidat al títol en el Campionat del Món de Windsurf a Roses

Campionat del Món de Windsurf

El regatista del GEN Roses, Marc Paré

Més de cent regatistes participen en el primer Campionat del Món de Windsurf Master i Juvenil que es fa a Roses

Campionat del Món de Windsurf
El regatista del GEN Roses, Marc Paré

Mar Paré és un jove de Vic de només 16 anys que practica el Windsurf des de ben petit. La seva afició per aquest esport va començar quan venia a estiuejar a Roses “amb tota la família i vaig veure joves practicant-lo, i li vaig dir al meu que el volia provar, i fins ara”, ha assenyalat, aquest matí, Marc quan assistia com a espectador de la presentació del campionat del món d’Eslàlom de Windsurf
Marc Paré navega amb els colors del GEN Roses i a la seva curta edat ja ha estat campió de Catalunya i Espanya, i tercer l’any 2012 al campionat del món sub-15 de Windsurf. Per aquest certamen mundial que se celebrarà a Roses del 16 al 21 de juny l’objectiu del jove Marc “és a veure si puc entrar en el podi”. Ho intentarà a l’especialitat de Funboard a la categoria sub-17.

Més de cent regatistes de 16 països participaran en el Campionat del Món de Windsurf Màster i Juvenil que es durà a terme del 16 al 21 de juny en aigües de la badia de Roses, organitzat pel GEN.
És la primera vegada que el municipi acull una prova d’aquet tipus que es disputarà en la modalitat d’eslàlom. Fins ara el GEN Roses havia organitzat un campionat del món absolut femení i un altre europeu masculí d’aquesta especialitat. La regata que es farà la setmana que ve constitueix el rànquing mundial de la Internacional Funboard Class Association (IFCA) que pertany a la Internacional Sailing Federation (ISAF) en la modalitat d’eslàlom. Es tracta de l’esdeveniment més important de la classe a tot el món en les seves categories. En la modalitat d’eslàlom els regatistes en flota competeixen en un circuit marcat per balises on guanya el primer que creua la línia d’arribada. El fet de realitzar les proves en front la platja i que el sistema de puntuació sigui per eliminació directa en mànigues curtes fa molt emocionant i atractiu l’esdeveniment.

El turc Bora Kozanoglu (TUR-11) i l’alemany Gunnar Asmussen (GER-88), entre altres, es mediran en aquesta competició on també destaca la presència del regatista del GEN Marc Paré (ESP-334). La jove promesa local, de només 16 anys, representarà al club en l’esdeveniment , la qual cosa representa una bona ocasió per revalidar els bons resultats en els rànquings internacionals.

La badia de Roses, considerada de les més belles del món, és l’escenari ideal per a la pràctica de l’eslàlom. En aquesta zona els vents tèrmics de mar i la tramuntana asseguren unes condicions excel·lents de navegació. Cal destacar que el fet que les organitzacions nacionals i internacionals de windsurf repeteixin en les instal.lacions del GEN Roses representa una injecció d’energia per aquest esport a la costa brava. A més de consolidar la població de Roses com a referent dels esports nàutics .

Aquest migdia, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan; el president de l’estació Nàutica Roses-cap de Creus, Miquel Gotanegra; el Secretari Nacional de Funboard de la Federació Espanyola de Vela i vicepresident de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres; i el president del GEN Roses, Josep Maria Isern, han presentat en roda de premsa a l’hotel Montecarlo de Roses, l’esdeveniment. L’alcaldessa ha destacat la unió d’esforços per tirar endavant aquest Campionat “amb la unió del treball del GEN, de l’Estació Nàutica i de l’Associació de Comerciants de Santa Margarita l’esdeveniment no pot sortir malament” ha dit. “Només sortirà malament si no fa vent, però això aquí segur que no passarà”, ha assenyalat Mindan.

Per la seva banda, el president de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus ha fet referència a la badia de Roses com el marc idoni “per desestacionalitzar el turisme amb una base sostenible”. Gotanegra també ha destacat que “fa cinc anys vam començar junts el Grup d’Esports Nàutics i l’Estació Nàutica perquè crèiem que a Roses li calia obrir-se al mar i això s’ha aconseguit gràcies a la forma que hem optat de treballar conjuntament amb l’Ajuntament. I en aquest projecte concret s’hi ha afegit l’Associació de Comerciants de Santa Margarita”

El Secretari Nacional de Funboard de la Federació Espanyola de Vela ha explicat que entre dimarts i dissabte de la setmana que ve es faran les diferents eliminatòries del Campionat. “Les regates són molt ràpides (duren entre 5 i 6 minuts) i els regatistes s’ho juguen tot a una carta”, ha remarcat Torres.

Finalment el president del GEN ha assegurat que el Grup d’Esports Nàutics ha heretat el que va ser el club windsurfing Roses, el primer que es va crear a Espanya fa més de 30 anys. Isern també ha parlat d’en Marc Paré, la jove promesa local, que amb només 16 anys “és l’enveja de tots els veterans”. “Paré és un referent després d’haver estat al 2013 campió absolut de Catalunya en les tres modalitats, eslàlom, onada i freestyle”, ha afirmat Isern.

Campionat del Món de Windsurf
Autoritats, esportistes i representants de les entitats organitzadores del Campionat del Món de Windsurf

Aquesta és una de les competicions destacades del calendari d’aquest any que organitza el GEN i que inclou 19 competicions nàutiques que, en total, generaran prop de mil estades a Roses i un impacte econòmic al municipi i al seu entorn d’un milió d’euros. Això demostra el gran potencial que té la Badia. L’objectiu és atraure turisme durant tot l’any ja que la majoria dels campionats es duen a terme entre els mesos d’abril i octubre. El GEN Roses és un club punter a l’Estat espanyol en nombre d’esdeveniments i pel que fa a la qualitat de les competicions que impulsa.

D’altra banda, a partir d’avui i fins diumenge se celebra també una de les proves del Campionat d’Espanya d’Eslàlom en totes les seves categories: absolut, master, gran master, femení i juvenil. El rànguing serà puntuable per al Campionat d’Espanya de la classe de la Federació Espanyola de Vela. Està previst que molts dels regatistes internacionals participin també en el Campionat d’Espanya de l’especialitat. Les millors promeses del windsurf internacional es mediran en la modalitat juvenil. En la categoria Master es preveu la participació de molts regatistes catalans on la pràctica de l’eslàlom en el Circuit Català de Funboard i Windsurf va en augment.

El calendari d’esdeveniments nàutics organitzat pel GEN Roses ( Grup d’Esports Nàutics) compta amb la col.laboració de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, que disposa d’una plataforma logística amb més de 180 empreses associades, i de l’Ajuntament de Roses.

L’organització d’aquestes competicions està pressupostada en 175.000 euros que es cobreixen íntegrament amb les inscripcions ( 29%), l’explotació d’espais i vendes(3%), els patrocinis privats (29%) i aportacions públiques (39%).