El regidor de Festes de Roses garanteix que el ball de divendres de Carnaval es farà a l’envelat de Frederic Rahola

Portes de l'envelat de la plaça Frederic Rahola

Portes de l'envelat de la plaça Frederic Rahola
Noves portes de l’envelat de la plaça Frederic Rahola

Fa uns dies el regidor de Festes de Roses, Juan Manuel Fernández, Ferdy, afirmava que si no l’asseguraven que per divendres de carnaval estarien posades les 11 portes de l’envelat de la plaça Frederic Rahola que es necessitava com a mesura de seguretat, el ball es faria en una altre emplaçament. Concretament en una carpa que, segons el mateix regidor, es muntaria a l’Illa Itaca, ubicada enfront dels Cinemes Roses.

Doncs bé, finalment, Ferdy va rebre la confirmació que l’instal·lació de les portes seria una realitat i ell mateix ha garantit que el ball es farà, finalment, on sempre, és a dir, a l’envelat de la plaça Frederic Rahola, tot i que no hi hauran 11 portes sinó 9, “sí, perquè finalment l’estudi que vam encarregar per avaluar tots els requisits necessaris per complir les normes de prevenció i seguretat va dir que per les dimensions i aforament  de la instal·lació de l’envelat només cal que hi hagi 9 portes i no 11 com havíem suposat”.

Portes de l'envelat, a la banda del carrer dels Pescadors
Portes de l’envelat, a la banda del carrer dels Pescadors

La instal·lació d’aquestes 5 portes noves (l’envelat ja en té 4, tres a la part inferior i una a la part superior de l’envelat), es fa bàsicament per a que els assistents puguin sortir amb facilitat i rapidesa de la instal·lació en cas d’emergència. Tot i que, recordem, les quatre portes originals del recinte van ser suficients per absorbir la sortida dels assistents al ball de divendres del Carnaval 2012, quan un brètol va engegar per dos cops l’extintor contra-incendis a l’interior de l’envelat.