El regidor de Roses, Manel Escobar, es mostra fart que es faci demagògia per atacar sempre al PP

Manel Escobar durant la seva intervenció

Manel Escobar va defensar al govern espanyol per l’aplicació de la nova Llei de l’Impost sobre Societats a entitats sense ànim de lucre

Ajuntament de Roses
Manel Escobar durant la seva intervenció al ple ordinari de Roses

El portaveu del PPC de Roses va dir prou i va defensar, arran d’una moció presentada per CiU i votada a favor pel PSC i els regidor No Adscrits, Paqui Guijarro i Carles Ferrer, l’aplicació de la nova Llei de l’Impost sobre Societats.
Una reforma que implica obligacions fiscals i tributàries a les entitats sense ànim de lucre, com per exemple, per presentar la declaració per totes les seves rendes sigui quin sigui el volum d’ingressos de l’entitat.

Després d’aprovar la moció per instar al govern espanyol a modificar aqueta llei, el regidor del PPC de Roses va voler explicar el perquè el seu grup estava en contra d’aquesta proposta assenyalant que “el fet de l’obligatorietat de presentar un Impost sobre Societats no vol dir que s’hagi de tributar per això, sinó que és per tenir un major control del diners que es mouen en un ens públic”, referint-se a les subvencions que dóna l’Ajuntament de Roses a les associacions de la Vila, per assenyalar que “totes les entitats que els seus ingressos siguin inferiors als 50.000 euros no hauran de presentar l’Impost de Societats”.
Cal recordar que l’anterior llei preveia una excepció a l’obligació de presentar la declaració de l’Impost de Societats quan els ingressos no superin 100.000 anuals, entre d’altres apartats.
Manel Escobar va remarcar en la seva intervenció que “si el que estem fent aquí és una mica de demagògia en el que és atacar sempre al PP, perquè el PP ho fa tot malament, doncs clar, arriba un punt en el qual… L’única cosa que estem fent nosaltres és Llei, Transparència, Control sobre la despesa. Res més. No donarem suport a aquesta moció”, va concloure.
La moció, ‘de suport a la simplificació de les obligacions tributàries per les entitat sense ànim de lucre’, i aprovada per tots els regidors de la corporació municipal presents al ple de l’Ajuntament, excepte els tres del PP,  es notificarà al Ministeri d’Hisenda, als grups parlamentaris i a la Mesa del Congrés dels diputats, això com a les associacions i entitats sense ànim de lucre de Roses.

Exit mobile version