Inici Actualitat El Rei Carnestoltes podria ser una dona per primer cop a la...

El Rei Carnestoltes podria ser una dona per primer cop a la història del Carnaval de Roses

Foto d'arxiu d'una reunió entre representants de l'Ajuntament de Roses i membres de les colles de Carnaval

Va ser una d’algunes de les propostes que es van acceptar a la darrera reunió del Consell de Carnaval

Reunió entre representants de l’Ajuntament de Roses i membres de les colles de Carnaval / Foto: arxiu

El passat dimecres es va celebrar la darrera reunió del Consell de Carnaval composat per tres representants per part l’Ajuntament de Roses en les figures de l’alcaldessa Montse Mindan, el regidor de Festes, Francesc Giner, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan M. Fernández; i 12 caps de colla de les carrosses.

Va esdevenir una reunió molt fructífera perquè d’ella es va sortir amb el vistiplau de diferents propostes.
Entre d’elles cal destacar que el Rei Carnestoltes, sempre representant per una persona del gènere masculí, sigui enguany una dona el que s’assumeixi aquest rol. La proposta va ser benvinguda i acceptada per tothom, però ara només queda saber si alguna dona vol ser la Reina Carnestoltes del Carnaval. Si no fos així, es deixaria per l’any vinent.

Totes les carrosses regressaran per l’Avinguda de Rhode alhora d’anar a guardar-les

També, durant la reunió, es va proposar que les carrosses, que així ho desitgin, després de ser-hi al port tornin a passar per l’Avda de Rhode en el moment de portar-les a guardar al lloc que hi tenen per a tal menester.
Així, s’evitaria passar per la Gran Via Pau Casals amb el trànsit obert a la circulació de vehicles i, sobretot, les carrosses més grans evitarien haver de fer la pujada del moll i la corresponent baixada a la rotonda de la SARFA, amb els riscos que comporta per l’excessiu pes de les carrosses.
Així, divendres i dissabte de Carnaval, les carrosses regressaran per l’Avinguda de Rhode, i per això s’haurà d’esperar fins que hagi passat la brigada de neteja.

Al Carnaval de Roses de 2020 ja no es podran utilitzar gots de plàstic d’un sol ús

L’1 de gener de 2020 estarà prohibit la distribució, comercialització i exportació d’envasos de plàstics d’un sol ús. Per aquest motiu, el Consell del Carnaval va estudiar si per aquest Carnaval ja es podria fer efectiva aquesta nova normativa, però la impossibilitat de fer-ho per no tenir temps material, ja que ha de passar per ple municipal, i que no hi havia una partida pressupostària per a tal efecte, per fer-ho per aquest Carnaval, es va decidir avançar-se a la llei, però per les Barraques de la Festa Major d’enguany.

Un altre punt per es va posar sobre la taula va ser el de crear més ambient de Carnaval per arreu dels carrers de la Vila, i deixar, així, de donar la sensació (real) que només sigui l’Avinguda de Rhode, el moll, el Pavelló Municipal d’Esports i l’envelat de la plaça Frederic Rahola on se celebri la festa de disfresses.

Exit mobile version