Nadal a Roses

El rei Carnestoltes promet sol i bon temps pel Carnaval de Roses. Serà en un altre…

Carnaval de Roses
El rei Canestoltes representat en el rosinc d'Alfons Gómez

El rei Carnestoltes que va donar per inaugurat el Carnaval de Roses va prometre per les desfilades sol, bon temps i que no bufaria la tramuntana. Hi han reis que millor guardin silenci…

Carnaval de Roses
El rei Canestoltes amb l’alcaldessa de Roses i el regidor de Festes i Carnaval

El rei Carnestoltes va voler donar-se una passejada per Roses abans d’inaugurar el Carnaval. Una caminada que es va convertir en un seguici festiu gràcies a la batucada de l’Associació Ociar’t i els nombrosos rosincs que el van acompanyar. Entre el públic hi havia, com no pot ser d’una altra manera quan una Majestat tant important com aqueta visita Roses, per les autoritats de la Vila, com l’alcaldessa de Roses, i el regidor de Festes i  Carnaval, Juan M. Fernández.

La desfilada va acabar a l’envelat, com ja és tradicional, a l’envelat de Roses, on va ser presentats els Reis Infantils i adults del Carnaval d’enguany. Tot seguit, el rei Carnestoltes, representat en la persona d’Alfons Gómez, va inaugurar la festa de disfresses de 4 dies vestit de Guàrdia Civil, amb un ninot representant l’estelada enganxat, interpretant a un agent de la benemèrita de l’Espanya profunda, amb un llenguatge no gaire acadèmic. És a dir, un guàrdia civil que en realitat era un ‘guardia civí’.

Carnaval de Roses
El rei Canestoltes representat en el rosinc Alfons Gómez

L’’agent de seguretat’ va rebre de part de l’alcaldessa, Montse Mindan, d’un bitllet gegant de les antigues cent pessetes, la clau de al ciutat i la vara de comandament de Roses per fer-se càrrec de la Vila durant els propers dies de Carnaval. Així mateix, el regidor de  Festes li va fer entrega d’una placa commemorativa del seu regnat.

‘Er guardia civí’ va desitjar que tothom s’ho passi bé durant els quatre dies de festa i va prometre “que no farà tramuntana. Us prometo també que farà bon temps. Us prometo que també farà sol”. (segons ens va confirmar posteriorment ell mateix, el rei carnestoltes s’havia pres la seva medicació a l’hora de sempre i que no havia consumit gens alcohol, ni d’altres substàncies). Va acabar la seva al·locució exclamant els típics “Visca el Carnaval i Visca Roses”.

Un pregó molt fluix

Tot seguit, va pujar a l’escenari l’actor Joan Pera, en el que va oferir un pregó per sota les expectatives creades, donat la seva categoria com actor còmic, i per sota la grandesa i dimensió del Carnaval de Roses.

Carnaval de Roses
Disfresses com aquestes piruletes donen qualitat al Carnaval de Roses

I sense pausa, van entrar en acció els components del grup Tràfic, que van oferir un revival de cançons dels 70, 80 i 90 durant dues hores, interactuant amb el públic, demostrant que a sobre l’escenari que tenen moltes taules.

I després… Joventut Rosinka! L’associació juvenil va celebrar la seva Festa de Dijous Gras al mateix envelat on van omplir-lo de música carnavalera, que es quan de veritat van començar a moure’s i ballar tota la gent disfressada que hi havia.

Una festa que va acabar a les… Uff no ens recordem…
[fsg_gallery id=”115″]