Fira de la Rosa de Roses

El rei Carnestoltes va donar per inaugurat el carnaval de Roses 2013

El rei Carnestoltes amb l'alcalde i el regidor de Carnaval i Festes

El rei Carnestoltes va donar per inaugurar el carnaval de Roses tot seguit de rebre per part de l’alcalde, la clau de la ciutat, la vara de comandament i diners per poder gastar-los aquests propers dies de festa

El rei Carnestoltes amb l'alcalde i el regidor de Carnaval i Festes
El rei Carnestoltes amb l’alcalde i el regidor de Carnaval i Festes

La banda de percussió de l’Associació Ociar’t va acompanyar al rei Carnestoltes a la cercavila de la seva benvinguda al carnaval de Roses 2013. Un seguici festiu que va sortir des de les portes de l’Ajuntament fins l’envelat de la plaça Frederic Rahola. Allà l’esperaven l’alcalde de la Vila, Carles Pàramo i el regidor de Festes i Carnaval, Juan M. Fernández. L’alcalde li va entrega al rei Carnestoltes, enguany representat en la persona de Carmelo Gómez, d’un bitllet gegant de les antigues cent pessetes, la clau de al ciutat i la vara de comandament de Roses per fer-se càrrec durant els propers dies de Carnaval. El rei, que també va rebre una placa de record del seu regnat, es va dirigir als assistents a l’envelat per desijart-lis un bon carnaval, “disfruteu, gaudiu i passar-ho molt bé, però amb seny, molt de seny”, va aconsellar en Sa Majestat carnavalera, “i des d’ara queda inaugurat el carnaval de Roses 2013, Visca el Carnaval i Visca Roses!”, va finalitzar.

Poc després de les paraules del rei Carnestoltes va sortir a escena el pregoner d’enguany de la festa més famosa de Roses, Quim Masferrer, fundador del ja extingit Teatre de Guerrilla. Masferrer va aprofitar la llegenda que “Per Carnaval tot s’hi val” per no deixar “títere sin cabeza”. Va engrescar al públic a fer xiulades en contra dels politics corruptes, els banquers, la casa reial, de la que va dir “que el més intel·ligent de tots és l’Urdangarin aquest”, i d’altres estaments i personatges de la vida social, política i econòmica del país.

La seva actuació va ser molt interactiva amb el públic, fins al punt que va baixar de l’escenari i va continuar amb els assistents de l’envelat com part del seu show, i ja no va pujar més. A tots els hi treia el punt còmic de la situació, als vergonyosos, als llançats, als atrevits… I va acabar acomiadant-se de Roses emportant-se dues noies rosinques cap al cotxe d’una d’elles… O no!

I, sense presa però sense pausa, va arribar la música a l’envelat de la mà dels components de Els Buhos, grup musical que va néixer al 2003 i va agafar rellevància per les seves composicions dedicades al F.C. Barcelona. Un grup que va emplenar l’envelat de molta marxa.

I de l’envelat la festa va continua a la sala SUF amb la “festassa” de Dijous Gras que, per segon any, va organitzar Joventut Rosinka.

A 2/4 d’1 s’obrien les portes de la SUF, i poc a poc el jovent va anar apareixent per la sala de forma esglaonada, fins que per als voltants una i mitja de la matinada ja hi havia cua per entrar fins que van omplir la sala i ja no s’hi cabia al recinte.

Joventut Rosinka, un altre cop, va tenir molt bona resposta per par del jovent de Roses esdevenint una vegada més en un èxit la festa de Dijous Gras que aquesta mateixa associació juvenil va recuperar per a Roses.

[fsg_gallery id=”14″]