Cinema a la Fresca

El Rei Carnestoltes, Yago Coll, serà la màxima autoritat de Roses fins aquest proper dilluns

Carnaval de Roses 2022
Joan Plana cedint la vara d'alcalde al Rei Carnestoltes, Yago Coll

Official Dealer Gas Monkey GarageL’alcalde de Roses, Joan Plana, va cedir la vara de batlle a Yago Coll, el Rei Carnestoltes del Carnaval de Roses 2022, per a que regni durant la festa de disfresses

En un acte protocol·lari que es va portar a terme a la Sala de Plens de l’Ajuntament a causa de les circumstàncies sanitàries, però amb la mateixa tradició dels Carnavals anteriors, l’alcalde de Roses, Joan Plana, va decretar que Yago Coll sigui l’amo i senyor de la Vila durant els propers quatres dies.
Donant-li la vara d’alcalde, la clau de la ciutat i un bitllet de les antigues 100 pessetes mentre Plana li deia “seràs la màxima autoritat de Roses fins aquest dilluns” es va escenificar el canvi de mandat a Roses durant el Carnaval.
D’aquesta manera i sota la presencia i testimoni del regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez, va assenyalar l’alcalde que “durant aquest quatre dies Roses serà responsabilitat del Rei Carnestoltes i, per tant, dilluns m’haurà rendir comptes”.

Un mandat del Rei Carnestoltes que anirà com una seda, ja que, com va desvetllar el propi Yago Coll, “per sort, tinc un equip molt eficient, l’exalcalde i els regidors han fet una feina molt bona tenint en compte que és un Carnaval molt difícil a causa de la pandèmia, i crec que anirà tot molt bé i desitjo que tothom s’ho passi bé amb seny i disbauxa”.

Carnaval de Roses 2022
Assegut a la cadira de l’alcalde, amb la vara de batlle, la clau de la ciutat i un bitllet de les antigues 100 pessetes, Yago Coll, com Rei Carnestoltes, és va sentir l’amo y senyor de Roses durant els propers 4 dies

Joan Plana li va dir al Rei Carnestoltes que com a nova màxima autoritat de Roses tenia en agenda una reunió important i que havia d’assistir, i en Yago Coll, fent cas omís va seure a la cadira de l’alcalde de Sala de Plens de l’Ajuntament per sentir-se de veritat com amo i senyor de Roses.
Si ningú ens contradiu Yago Coll és el primer Rei Carnestoltes de la història del Carnaval de Roses en seure a la cadira de l’alcalde.