El Rei ha abdicat, ara ens falta assolir la llibertat democràtica

Jesús Mínguez

Jesús Mínguez, portaveu del Grup Municipal PSC de Roses

Jesús MínguezEn una societat moderna com la nostra, no podem seguir acceptant normes i tradicions de segles anteriors.

La restitució de la monarquia espanyola va ser imposada per Franco (a la seva mort però ja ho va deixar tot lligat i ben lligat perquè aquest fet ocorregués) i amb l’ajuda dels grans partits que existien en aquells moments, inclòs el PSOE .

Atès que ara el rei Joan Carles I ha abdicat , ens veiem lliures de tal imposició, amb la qual cosa els ciutadans espanyols tenim el dret a triar democràticament si volem una monarquia democràtica o una república.

Però això s’havia d’haver preparat anteriorment, perquè el rei Joan Carles I , no duraria eternament, i els partits polítics havien d’haver analitzat aquesta situació amb visió de futur i permetre a la ciutadania que escollís què model d’estat volia tenir una vegada ocorregués que el rei Joan Carles I abandonés el seu lloc.

Les formes de fer política han canviat, els jugadors han canviat, les necessitats del país han canviat i les regles han de canviar d’acord amb aquests canvis que s’estan produint. No podem tolerar que ja en ple segle XXI, seguim tenint regles de segles anteriors.

L’ordre de partit, parlo del PSOE atès que sóc militant del PSC , de recolzar l’aprovació de la llei d’abdicació , és intolerable. El PSOE hauria de donar llibertat de vot als seus diputats perquè és un tema d’especial transcendència per als seus membres i que aquests obrin segons el seu pensament, el seu judici i la seva responsabilitat amb els ciutadans a els qui representen.

El PSOE ha de tornar a sentir a les seves bases, sortir-se del “aburgesament” en el qual s’ha posicionat i tornar a les seves arrels, tornar a atendre les necessitats de la classe treballadora, la classe obrera , la classe que ho va crear i li va donar aquesta majoria absoluta en les eleccions generals del 28 d’octubre de 1982.

No hi ha tanta pressa per posar un nou rei. Siguem clars amb les nostres bases i deixem que un tema tan important sigui votat pels propis militants i tan bon punt el grup del PSOE acati el que la militància digui. No es pot deixar de costat a la militància en casos com aquest i solament anar a buscar-la per a altres temes per veure si ens tenen callats per una temporada.

La militància diu prou, la ciutadania diu prou. Per favor , no fem cas omís al missatge que ens envien. Siguem democràtics, ja que tant se’ns omple la boca quan nomenem la democràcia, i fem democràcia real i comencem per fer-ho dins del nostre partit.
Jesús Mínguez

Regidor del PSC de Roses