Fira de la Rosa de Roses

El Reis i Reines del Carnaval de Roses 2024 es presenten en societat

Carnaval de Roses 2024
Tots els Reis del Carnaval de Roses 2024 amb l'alcalde Josep Maria Martínez i la regidora de Cultura i Festes, Sílvia Ripoll

En un acte que va tenir lloc al Teatre Municipal, es van presentar tots els Reis del Carnaval de Roses 2024, inclòs l’emèrit, en Juanca, que serà el Rei Canestoltes de la festa de disfresses d’enguany

Ahir es va presentar al Teatre Municipal el Carnaval de Roses 2024. Un acte que va servir per donar a conèixer públicament al tots els Reis de la festa, i que va encetar la regidora de Cultura i Festes, que després “de felicitar a en Ferran i la Marisa, que s’han casat avui dins el context de Carnaval”, i de lamentar l’absència de l’autor del Cartell de Carnaval, Abdón Jordà, “en ser fora de Roses”, i la del president de la Comissió de Festes, Josep Mª Massot, “per estar convalescent d’una intervenció quirúrgica”; i de tenir un record “per a Pepita Payret, una persona molt carnavalera i que ens va deixar l’any passat”, va anunciar la novetat que tindrà el Carnaval d’enguany, i que serà “el concert programant pel diumenge de Carnaval a càrrec del grup Band The Cool davant la plaça Sant Pere”.

Tot seguit, l’assessor de Cultura, Juan Manuel Fernández, que és el senyor (per qui no ho sàpiga) que anava amb una samarreta del Carnaval, i que va fer de mestre de cerimònies,  va donar la paraula als diferents Reis de Carnaval. Primerament, ho va fer amb els més grans els Reis del Casals de la Gent Gran. Regnat que ha recaigut enguany en les persones D’Angelo Zurolo i Isabella Liger. “Som molt feliços i estem honorats per ser els Reis en aquest Carnaval, que és molt diferent al d’on soc jo (Angelo és de la ciutat italiana de Nàpols) perquè tota la ciutat participa de la festa, visca el Carnaval”, va dir l’Angelo. “El Carnaval és una època important perquè marca les tradicions de la nostra preciosa ciutat i que passem un fantàstic Carnaval 2024”, va afirmar la reina Isabella.

I dels més grans es va passar als Reis Infantils, la Laura Bernal i en Mateo Pérez, de la colla Pim Pam Pum. “M’agrada el Carnaval perquè estem tots junts, ballem i disfrutem”, va dir la petita Laura, que va donar la paraula a en Mateo, que després de reiterar que “m’agrada el Carnaval perquè estem tots junts i feliços”, va voler dir però no li va sortir “visca el Carnaval de Roses”.

Després, va ser el torn de la representant de la Comissió de Festes, la Rosario Santiago en substitució de Josep Mª Massot, al qual va “desitjar, en nom de tots els voluntaris/es una ràpida recuperació, per tot seguit també  “desitjar que tinguem un bon Carnaval, que el temps en acompanyi, que totes les colles s’ho passen molt bé per a que quan arribi el dilluns poder dir que el Carnaval de Roses segueix sent el millor”.

I de la representant de la Comissió de Festes es va passar als Reis del Carnaval, en Juanjo Rodríguez i l’Anna Gómez, de la colla Wendys. El Rei va assenyalar que “porto des de l’any 98 en aquesta colla, i per mi és un orgull representar-la sent el Rei, i espero que tinguem un bon Carnaval, que tot i que la gent diu que plourà, no ho farà”.
Dons perdoneu-me, si ha de ploure durant el Carnaval, que plogui, que l’aigua és més important que la festa. Ara, que si portem 38 mesos sense ploure en condicions, tampoc ve ara de quatre dies…
Per la seva part, la Reina Anna va confessar que “jo no volia ser la Reina per no haver de passar per aquest moment, però la meva mare em va pressionar dient-me que si no era Reina no em disfressava”. La seva mare present a l’acte, en sentir aquestes paraules es va emocionar moltíssim, fins i tot va començar a plorar. En preguntar el motiu d’aquest plor desconsolat ens van dir que va ser d’això, de l’emoció de veure a la seva reieta guapa, d’altres van dir que sí, que es va emocionar de tant que li va agradar un reportatge que es va publicar de la seva colla, la Wendys. Total que no vam treure l’aigua clara…

I la Reina Anna va confessar que “fa 26 anys des que sóc Wendys -des que va néixer, vaja- sóc molt carnavalera, i a casa nostra som una família de Reis, perquè el meu germà va ser Rei Infantil, la meva mare Reina del Carnaval i el meu pare Rei Carnestoltes i, ara jo, Reina”, per finalitzar desitjant que “faci bon temps per gaudir al màxim la festa que tenim els rosincs. Visca Roses, visca Wendys i visca el Carnaval de Roses”.

Per últim, i abans de l’alcalde, va ser el rei emèrit, en Juanca que va confessar que “me llena de orgullo y satisfacción volver a ser rei, Rei Carnestoltes, ja ja ja”, per, sense més dilació deixar a la persona de Toni Varó, qui és el Rei Canestoltes del Carnaval de Roses 2024, que va afirmar que “l’Ajuntament em va oferir ser-ho enguany i no m’ho vaig pensar gaire perquè tot el que sigui Carnaval, salseo i catxondeo, dons ja m’agrada, i aquí estic perquè el Carnaval és molt important perquè serveix, sobretot, per riure, primer per riure d’un mateix i després riure amb tothom, així que durant els quatre dies de festa vull veure un somriure d’orella a orella perquè`el Carnaval de Roses sigui el millor”.

L’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez, va tancar la presentació del Carnaval per afirmar que “el gaudiu molt, però amb seny” per recordar tot seguit “un petit fragment d’una cançó de George Moustaki, que va molt adient per aquest acte i que diu: “Jo declaro l’estat de l’alegria permanent!”.

Que comenci el Carnaval!