El retorn del campionat local de Futbol Platja Vila de Roses a La Perola fa augmentar el públic i la participació

Campionat Futbol Platja de Vila de Rose

Els jugadors del Cristalleria Roses celebrant el triomf amb la copa de campions

El Cristalleria Roses guanya per quarta vegada consecutiva el campionat local de Futbol Platja Vila de Roses

Futbol Platja de Vila de Roses
Un moment de la final del campionat local de Futbol Platja de Vila de Roses entre el Cristalleria Roses i el Piscines Gutiérrez

El departament d’Esports de l’Ajuntament de Roses va decidir retornar a l’emplaçament original, la platja de La Punta, abans coneguda com la platja de La Perola, per disputar el Torneig de Futbol Platja Roses que se celebra cada any durant l’estiu . El motiu “que a la platja de Santa Margarida”, on s’ha portat a terme els darrers anys, “no ha obtingut els resultats previstos ni en quant a participació ni en quant a espectadors, i la platja de La Perola, a l’estar en el mateix poble és ideal per a que hi hagin més equips com públic”, va dir el regidor d’Esports, Juan M. Fernández, Ferdy.

I sí, ha hagut molt més públic que anys anteriors i la inscripció ha augmentat passant de 9 equips inscrits l’any passat a 12 enguany, “són un xic més però de mica en mica volem que la participació torni a ser com quan es feia aquí abans i que aquest torneig sigui un referent a la comarca de l’Alt Empordà”, va afirmar en Ferdy.

Copsada l’opinió d’alguns jugadors com l’Oscar González, Hicham Alhamidi, Khali L’Bahri, Nelson Rodríguez o Miquel Fuentes tots han destacat que a nivell social “és millor aquí perquè hi ha més públic, i a més són gent de Roses que no pas a Santa Margarida, on tots són turistes, i com és torneig local el més lògic és que faci aquí”, tot i que a nivell esportiu, en Rodríguez i Fuentes jugadors de la Selecció Catalana de Futbol Platja, assenyalen que “Santa Margarida és millor, primer per la sorra, perquè allà té més fondària i és més neta que aquí a La Perola, on només té un pam i a més ens hem trobat pedres, la qual cosa pot provocar que els jugadors es facin mal”.

Un aspecte aquest de la sorra del qual ja és coneixedor el regidor d’Esports i “per tant, l’any vinent posarem solució a això i hauran uns camps de futbol platja amb la sorra adient per practica aquest esport”, ha avançat Fernández.

Cristalleria Roses, tricampió consecutiu del torneig

Campionat Futbol Platja de Vila de Rose
Els jugadors del Cristalleria Roses celebrant el triomf amb la copa de campions

El Cristalleria Roses va revalidar el títol aconseguit l’any passat, així com al 2013, per proclamar-se campió per quarta vegada consecutiva del torneig al guanyar la final en la tanda de penals davant el Piscines Gutiérrez.
Tots dos equips estan formats per jugadors de la Selecció Catalana de Futbol Platja, i per la qual cosa ja surten com a favorits a disputar, com a mínim, la final si el quadre de competició no els fa coincidir abans.

I es van veure a la final. Un enfrontament repetit de l’any passat quan el Cristalleria Roses se’n va emportar el gat a l’aigua. El Piscines Gutiérrez, per tant, sortia amb l’objectiu d’emportar-se aquesta vegada la copa de campions cap a casa.
Va ser una final molt renyida, competida i igualada entre dos equips, que a banda de rivals, són amics. Però la tensió del moment, els nervis, en el moment en el que el partit estava empatat a 3 gols, van fer una mala passada als jugadors, que en un atac del Cristalleria Roses va acabar en una petita tangana i amb l’expulsió del porter dels Piscines Gutiérrez, en Tibu.

Calmats els ànims, el joc es va reprendre, però el marcador ja no es va moure, per la qual cosa es va jugar una prorroga de 3 minuts en la que cap dels dos equips va ser capaç de desfer la igualtat.

I a la tanda de penals, on té més veure la sort que la qualitat dels jugadors, el Cristalleria Roses es va emportar el trofeu de guanyador.