El rodatge del documental ‘De Deciana a Llançà’ arriba a Palau-saverdera

Documental 'De Deciana a Llançà'

Equip tècnic, actors i figurants del rodatge de 'Deciana a Llançà' fet a Palau-saverdera

Les escenes gravades a Palau-saverdera van recrear la vida del poblat iber dels Indiketes

De Deciana a Llançà
Equip tècnic, actors i figurants del rodatge de ‘Deciana a Llançà’ fet a Palau-saverdera

El passat mes d’octubre el realitzador Jaume Simón va iniciar a Llançà el rodatge del documental històric ‘De Deciana a Llançà’, reproduint escenes històriques del desembarcament, al segle II aC, de l’exèrcit romà a Empúries.

Un rodatge que aquest diumenge passat, 24 de novembre, va arribar a Palau-saverdera.  Aquest llargmetratge és un recorregut en el temps, produït per l’Ajuntament de Llançà a través de l’Àrea de  Cultura, i que aquest cap de setmana, traslladat el rodatge al municipi de Palau, els protagonistes va ser la tribu ibera dels Indiketes  que habitaven en aquesta part de la serralada de Verdera.

Les escenes es van realitzar en el poblat neolític de Can Isaac, amb  la seva cabana reconstruïda, un escenari immillorable per un aquest documental històric.

Documental 'De Deciana a Llançà'
Un moment del rodatge

En les escenes que es van rodar a Palau-saverdera van intervenir, un noi de 14 anys, les seves  germanes, la seva mare, el cap del poblat i altres figurants.

El rodatge es va portar a terme amb el mateix equip tècnic de rodatges  anteriors, amb producció, vestuari i un nombre molt més reduït de  figurants si es compara amb els rodatges realitzats anteriorment a Llançà.

La producció d’aquest llargmetratge ha estat possible gràcies també al suport rebut per la Confraria de Pescadors del Port de la Selva, el Club de Rem de Llançà, el Club Nàutic Llançà i l´Ajuntament de Palau Saverdera.