El rosinc Àlex Martínez fa 14è a la CRI del Mundial de Ciclisme de Policies

Campionalt del Món de Ciclisme de Policies
Àlex Martínez, en plena C.R.I. del II Campionalt del Món de Ciclisme de Policies

El II Campionat del Món de Ciclisme de Policies es va celebrar aquest cap de setmana a Salou

Campionalt del Món de Ciclisme de Policies
Àlex Martínez en plena C.R.I. del II Campionalt del Món de Ciclisme de Policies

Aquest Mundial de Ciclisme, celebrat aquest cap de setmana a la població tarragonina de Salou, està reservat a tots els membres, masculins i femenins, dels Cossos i Forces de Seguretat Estatals, Policies Autonòmiques i Policies Locals de qualsevol país del món i que posseeixin la llicencia de l’any 2014 UCI de qualsevol categoria, a partir de los 19 anys, (nascuts el 1995), expedida per la seva corresponent Federació Nacional.

Àlex Martínez és un rosinc que actualment està treballant a la Policia Local de La Jonquera com a interí. La seva gran afició és fer esport, tant atletisme com a sobre d’una bicicleta. De fet hi participa a totes les proves esportives d’aquestes dues especialitats que se celebren a Roses.
La Policia Local de La Jonquera va rebre la convocatòria de la celebració del Mundial de Ciclisme, al qual Martínez va sol·licitar permís per participar, que un cop concedit se’n va anar cap a Salou a disputar “la contrarellotge individual, perquè amb només dos mesos de preparació va ser difícil que disputés la prova en línia amb garanties”, ha explicat el ciclista rosinc.

I gairebé 200 ciclistes van prendre la sortida de la contrarellotge individual d’11,2 km, de la qual l’Àlex va creuar la línia d’arribada amb un temps de 16 minutsi 17 segons. Una crono que el va situar 14è de la seva categoria, la C, que és la destinada als nascuts entre 1975 i 1979, i la corresponent a Martínez, de 35 anys.

Una catorzena posició que a la general va representar la trentena. Un lloc molt a tenir en compte en la capacitat esportiva de Martínez si només va tenir dos mesos per preparar, en el seu temps lliure. la contrarellotge. El ciclista i policia rosinc ha assegurat que “podia haver millorat una posició de la general, perquè a pocs quilometres de l’arribada veia al corredor que havia sortit un minut abans que jo, però no vaig saber regular les meves forces i em vaig enfonsar poc abans d’arribar a meta sense poder-lo doblar”.

Tot i això, Martínez es va mostrar satisfet de la seva participació i, sobretot, molt agraït a la Policia Local i a l’Ajuntament de La Jonquera la seva disponibilitat perquè pogués participar en aquest mundial de ciclisme. Un certamen al qual li agradaria tornar a disputar “amb més preparació, clar”, per millorar el resultat de la present edició.