El rosinc Esteve Sala, únic finalista del Premis Recull de Blanes amb un article sobre elBulliFoundation

Esteve Sala

Esteve Sala signant el seu llibre de poesia 'L'estoig del temps' durant la Diada de Sant Jordi / Foto: arxiu

Esteve Sala va ser nomenat com a únic Finalista del Premi Salvador Reynaldos de periodisme

Esteve Sala
Esteve Sala signant el seu llibre de poesis ‘L’estoig del temps’ durant la Diada de Sant Jordi / Foto: arxiu

El rosinc Esteve Sala, amb un article periodístic sobre elBulliFoundation, va quedar com a únic finalista dels Premis literaris Recull de Blanes, que van ser lliurats el passat diumenge a l’Hotel Mont-Ferrant de la població.

El premis de la revista Recull, publicació gairebé centenària ja que enguany compleix 95 anys, està dividit actualment en el Premi Joaquim Ruyra de narració, el Premi Benet Ribes de poesia, el Premi Josep Ametller de teatre, el Premi Salvador Reynaldos de periodisme, el Premi Rafel Cornellà i Joaquim Abril, de retrat literari, i el Premi Joan Petit de conte infantil.

I el rosinc Esteve Sala va ser convidat a assistir. Invitació acceptada amb la seva dona per curiositat, per fer una ullada, “per fer el xafarder, vaja”. Una curiositat que es va transformar en alegria “quan van pronunciar el meu nom com a únic finalista del premi de periodisme”. Premi que va donar com a guanyador al periodista i col·laborador de Diari de Girona, Josep Lluís Micó.

Cal destacar que aquests Premis Recull guardonen aquelles obres que encara no han estat publicades, reconeixent a un guanyador i un únic finalista. Obres, tant les guanyadores com les finalistes, són posteriorment  publicades a la Revista Recull. I els guanyadors dels Premis Recull 2015 han estat Xavier Vidal en el de narració,  Isabel Oliva i Prat en el de poesia, Irene Tarrés en el de teatre, Josep Lluís Micó en el de periodisme, Esteve Molero en el retrat literar, i Xavier Jové el Premi de conte infantil.

L’article periodístic d’Esteve Sala va sorgir del seu puny i lletra arran del debats que es van fer a La Catequística de Figueres i al Teatre Municipal de Roses sobre la conveniència de la construcció de la totalitat d’aquest projecte de Ferran Adrià a Cala Montjoi. Un article titulat ‘elBulliFoundation i les frases cèlebres’ on afirma que és una equivocació fer tot el projecte al Parc Natural del Cap de Creus, proposant fer a Cala Montjoi l’anomenat laboratori gastronòmi i el Museu de la fundació construint-lo al nucli de la Vila de Roses.

Esteve Sala

Nascut a Roses Esteve Sala és professor de Secundària que actualment exerceix de Delegat Sindical a 30 centres educatius de l’ESO arreu de la demarcació de Girona. L’hi agrada escriure i l’agrada presentar-se a concursos literaris, sobretot de poesia. Per exemple, ha estat guanyador de quatre Roses en les tres edicions que s’han celebrat dels Jocs Florals de Roses i l’ultim guanyador del XV Certamen de Poesia d’Olot i finalitsta del Premi Victor Mora de Narrativa Breu de l’Escala 2015.