Programa Reallotgem

El rosinc Gerard Mas conquereix els títols de campió de la Lliga Catalana i campió provincial de Girona de Motocròs

Gerard Mas Marés
Gerard Mas en plena cursa i celebrant una de les seves quatre victòries de la Lliga Catalana de Motocròs

Títols que Gerard Mas ha conquerit 22 anys després d’haver-se proclamat campió de motocròs per primera vegada

Gerard Mas Marés és un pilot de Roses. Va començar a practicar el motocròs a l’edat de 15 anys, i al 1997 ja es va proclamar campió de Catalunya de l’especialitat, títol que va repetir 5 anys després, al 2002.
Després d’aquest èxit va patir la lesió més greu de la seva carrera com a motociclista, trencant-se en una cursa el escafoides, el radi i el cúbit, la qual cosa el va mantenir fora de la competició durant tres llargs anys.

I aquest passat mes de novembre, 22 anys després de proclamar-se campió per primera vegada, Gerard Masha conquerit el títol de campió de la Lliga Catalana de Motocròs a la categoria de MX4.
Aquest campionat va constar de 6 proves, amb dues mànigues cadascuna, que es van disputar arreu de Catalunya i en Gerard, a sobre de la seva Suzuki va guanyar 4 de les sis curses.

A la primera, disputada a Fonollosa (prop de Manresa) va fer segon, per a les quatre següents vaconquerir la victòria. A Sant Hilari Sacalm, a Almacelles (Lleida) i al circuit de Can Taulé (a la vora de Cardona) i a Vallgorguina el pilot rosinc no va tenir rival i es va imposar amb autoritat.
I a la sisena i última, que es va disputar a Amposta (Tarragona) el passat 24 de novembre, Gerard Mas va fer tercer, “vaig anar a assegurar el títol, feia molt de vent i acabant una màniga era campió i, per tant, no vaig arriscar-me a tenir una caiguda i lesionar-me a la última cursa del campionat”, ha afirmat Gerard, el qual va sumar en total 242 punts, deixant al segon classificat a 23 punts de diferència.

Cal destacar que a la cursa de Sant Hilari es va celebrar el campionat provincial de Girona, que es disputa a una cursa, i en guanyar-la va conquerir el títol.

El motocròs, una passió per a en Gerard Mas

El motocròs és més que un esport per en Gerard, als seus 44 anys ha disputat enguany gairebé 40 curses entre els diferents campionats que ha disputat i d’altres que ho ha fet per pura passió.
Sense anar més lluny aquest cap de setmana s’ha anat San Martín de La Vega (Madrid) ha disputar la Super Final Allstars 90’s Mx 125cc, en la que participaven campions mundials, espanyols i autonòmics, i entre els 181 participants, Mas va creuar al línia d’arribada en la 21ª posició.

I quan diem que el motocròs és una passió per a en Gerard Mas és perquè competeix sense tenir el suport d’un equip al darrere, és a dir, ell s’ha de fer càrrec dels 530 € que val la llicència de pilot per competir, de pagar els 50 euros que costa participar en cada cursa, i de pagar-se els viatges i les dietes quan va a les curses.

Amb l’única ajuda que compte Gerard Mas, que competeix amb el Moto Club Castelló d’Empúries en no haver-hi cap entitat motociclista a Roses , “és la que m’ofereix el concessionari oficial de Suzuki Import Cross de Figueres, que em repara la moto amb la ma d’obra gratis i descomptes en els recanvis, i la que em proporciona Motos Soler de Roses, amb l’aportació de neumàtics i olis per la moto, així com també la marca de lubricants Global Racing Oil”, ha explicat el pilot rosinc.

Al gener entrega de premis a Barcelona

La Federació Catalana de Motociclisme té previst celebrar al mes de gener un acte de lliurament de premis a tots els campions de motocròs d’enguany, que es durà a terme a l’auditori del Centre Illa Diagonal de Barcelona, i en el que Gerard Mas serà guardonat com a campió de la Lliga Catalana de Motocròs i campió provincial de Girona de l’especialitat