El rosinc Israel Velasco es proclama campió d’Espanya de Radiocontrol de Cotxes, el DriftSpainRC

Campionat d'Espanya de DriftSpainRC
Daniel Hinojosa, el 'Bomba' (a l'esquerra amb Israel Velasco durant l'entrega de premis del DriftSpainRC, campionat d'Espanya de Ràdio Control

I Daniel Hinojosa el ‘Bomba’, també de Roses, queda subcampió de l’especialitat

Campionat d'Espanya de DriftSpainRC
Israel Velasco (dreta), campió de DriftSpainRC, i Daniel Hinojosa, el ‘Bomba’, subcampió

El campionat d’Espanya de DriftSpainRC, o cotxe de radio control, consta de 4 proves o ‘rounds’, que es com s’anomena en l’argot d’aquesta competició. Campionat en el que van participar dos joves de Roses, Israel Velasco i Daniel Hinojosa, més conegut com el ‘Bomba’.
I tot dos, membres de 099RC Associació Roses Ràdio Control, han triomfat, ja que Israel s’ha proclamat campió d’Espanya i el ‘Bomba’ subcampió.

De les quatre proves celebrades els participants han de descartar els seu pitjor resultat i quedar-se amb els altres tres. Una normativa de puntuació que la organització va decidir aplicar per si un dels participants al campionat no podia desplaçar-se fins una de les ciutats que va acollir el certamen.

La primera prova o ‘round’ va ser a Girona, on Velasco la va guanyar i Hinojosa va quedar en cinquena posició. València va ser la segona seu del campionat. Aquí, Israel va fer segon i el ‘Bomba’ tercer. La capital d’Espanya, Madrid, va acollir al tercera prova, on Israel no va poder desplaçar-se i Hinojosa va classificar-se en tercer lloc.

I fa uns dies, Alacant va ser on es va disputar el quart i darrer round, el qual el ‘Bomba’ el va guanyar i Velasco es va haver de conformar amb la sisena posició, que de totes maneres en feia prou per proclamar-se campió d’Espanya amb 110 punts, dos més que el ‘Bomba’, que amb els seus millors tres resultats va sumar 108 punts, dos menys que el campió.

Durant el passat mes de juny, Roses va ser la seu d’una prova del campionat internacional de Ràdio Control. Un round que va portar l’organització del campionat d’Espanya a instàncies de 099RC Associació Roses Ràdio Control, i en la que precisament el seu president, el mateix Israel Velasco, és l’actual líder.