Fira de la Rosa de Roses

El rosinc Ivan Alekseev guanya el campionat de Catalunya de Pitch&Putt  2023

El jove Ivan, de tan sols 12 anys, ho va fer amb 6 cops sobre el par en el Memorial Narcís Sureda de golf celebrat al Pitch&Putt de Castelló Empuriabrava

A Roses viu una potencial figura del golf. Es diu Ivan Alekseev, tot i que el seu nom no ho sembli indicar, és rosinc. De naixement i de residència.

Aquest passat diumenge, el jove Ivan Alekseev es va proclamar campió de Catalunya de Pitch&Putt 2023 en el Memorial Narcís Sureda que es va celebrar, aquest passat diumenge, 16 de juliol, al Pitch&Putt de Castelló Empuriabrava. (El Pitch & Putt és un esport similar al golf, en el qual els forats tenen distàncies molt més curtes i es juga amb un nombre de pals més reduït. Les distàncies varien entre els 40 i els 120 metres, i els greens són de menor grandària que en el golf).

Amb tan sols 12 anys, el rosinc es va enfrontar a jugadors de totes les edats per imposar-se amb 6 cops sobre el par, fent un torneig en el que va incrementar la seva qualitat com a jugador a mesura que passaven les rondes.

Al final de la primera, amb un targeta de 60 cops, Ivan es va situar a la 21ª posició de la general provisional. Però ja a la segona ronda, en signar la segona millor targeta (55 cops) dels 68 participants, ja va escalar força posicions, per en la tercera i última volta, i després de signar la millor targeta de tot el campionat, amb tan sols 53 cops, per fer un total de 168, proclamar-se campió de Catalunya de Golf a la seva curta edat.

Ivan Alekseev i el golf

Ivan Alekseev, que va néixer a Roses el 30 de novembre del 2011, va començar a fer esport des de ben petit. Com tant d’altres nois va començar a practicar i jugar a bàsquet en equips de Peralada i Vilafant, però a l’edat de 7 anys va descobrir el golf. Li va agradar tant, que aparcar l’esport de la cistella i, des de llavors, practica el golf, esport que compagina també amb l’escalada i el pàdel.

Fa dos anys, al 2021, va jugar el seu primer torneig com a jugador federat, va ser al campionat de Catalunya de Golf, a la categoria Benjamí, en la que va assolir la sisena posició. També va disputar el campionat d’Espanya, no obtenint, però, el resultat esperat.
L’any següent, al 2022 va tornar a competir al campionat de  Catalunya, però ara a la categoria Aleví, on va repetir la sisena posició assolida a la categoria Benjamí. En aquest mateix any va decidir deixar de jugar tornejos amb jugadors de la seva categoria per disputar només tornejos amb golfistes de qualsevol edat.

Decisió que no li ha anat gens malament, perquè el seu joc va donar un salt de qualitat pel fet d’enfrontar-se a jugadors més experimentats, que el va portar a assolir aquest passat diumenge el títol de campió de Catalunya de Pitch&Putt.