Fira de la Rosa de Roses

El rosinc Izan Ortiz esdevé amb tan sols 12 anys el copilot més jove de l’Off Road Clàssic Cup de rallis

Izan Ortiz, el copilot més jove de l’Off Road Clàssic Cup
Izan Ortiz amb la seva mare, Ester Cazalilla, en el III Raid Alt Empordà de Navata

Izan Ortiz va debutar aquest dissabte al III Classic Raid Alt Empordà, on el seu pare, Rafa Ortiz, va guanyar a la categoria de 4×2

De casta li ve al llebrer. Rafa Ortiz, pilot rosinc i bicampió absolut de l’Off Road Clàssic Cup de rallis de regularitat formant equip amb Eric Michelet com a copilot del Tela Marinera Team, ja té hereu quan deixi la competició. Hereu que no és altre que el seu fill, Izan Ortiz, que amb tan sols 12 anys va debutar com a copilot en aquesta competició en el III Classic Raid Alt Empordà, que es va disputar aquest passat dissabte a Navata.

El jove Izan va competir dins l’equip Pink Panther amb la seva mare, Ester Cazalilla, fent les funcions de pilot, i no ho va fer gens malament “perquè l’objectiu és que acabessin el ralli sense perdre’s, que en un ralli de regularitat és molt fàcil que passi, i ho van aconseguir, cosa que no poden dir d’altres participants, per tant, objectiu complert”, ha afirmat el pare del jove copilot, per assenyalar que “ara el que li falta a l’Izan és controlar el tema dels temps que s’ha de fer en cada tram, però crec en un parell de curses més que faci, ja ho agafarà”.

Si el jove copilot va aconseguir acabar el ralli, el seu pare, Rafa Ortiz, ho va fer amb honors, ja que amb la seva furgoneta Renault Exprés i sota les indicacions del copilot Eric Michelet va aconseguir guanyar a la seva categoria, la 4×2, a més de fer segon de la general.

Tela Marinera Team
Rafa Ortiz i Eric Michelet a dalt del podi de la categoria 4×2 del III Raid Alt Empordà

Resultats que van aconseguir no sense dificultats, ja que “en un dels primers trams se’ns va espatllar els aparells de mesurament de la distància recorreguda, tenint que fer servir durant cinc trams el GPS, que no és tant exacte com les sondes que portem. I després, en mig d’un tram va sortir una persona fent-nos senyals perquè ens aturéssim, la qual cosa es va fer penalitzar un xic pel que fa al temps, com també ens va penalitzar el fet que ens va trobar un tractor de cares i com la pista era estreta no podíem passar i vam haver de tirar marxa enrere fins trobar un tram de pista més ample per a que passes el tractor”, ha explicat Rafa Ortiz.

Tot i això, en Rafa i el copilot Eric Michelet, integrants del Tela Marinera Team van assolir un gran resultat al III Raid Alt Empordà de Navata per mantenir-se al capdavant de la classificació tant de la seva categoria com de la general.