El rosinc Jaume Cusí guanya el Memorial Jordi Velasco

Memorial Jordi Velasco
Jaume Cusí va rebre el premi de mans de la germana de Jordi Velasco i l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan

És el primer cop, de les tres edicions d’aquest Memorial en homenatge al fotògraf Jordi Velasco, que el guanya un rosinc

Memorial Jordi Velasco
Jaume Cusí va rebre el premi de mans de la germana de Jordi Velasco i l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan

En Jaume Cusí és un jove que ja fa uns anys que pilota un dron. Des de la primera edició del Festival Drons N’Roses ja volia participar en el concurs de fotografia Memorial Jordi Velasco, però no va poder fer en no ser major d’edat.
Enguany, havent-hi complert els 18 anys es va apuntar i no va escollir la Categoria Patrimoni natural costaner i paisatge, la Categoria Patrimoni històric o la de ‘Cerca l’obejctiu’, no, ho va fer a la Categoria Creativa, Memorial Jordi Velasco, premi que dona nom al desaparegut fotògraf i especialita en fotografia aèria.

I en la seva primera participació, Jaume Cusí ha guanyat en la categoria Creativa “amb un foto completament en zenital de la Cala Calís, on hi unes roques tot just on està elBulli, i en el moment que hi era han passat tres caiacs provinents de la Ciutat de Vacances de Montjoi, i tot just vaig fer la foto en la que es veu ben bé les roques del fons marí, la posidònia i els tres caiacs”.

Una imatge que el jurat del Festival Drons N’Roses va considerar mereixedora de guanyar el premi Memorial Jordi Velasco,  i que a Jaume el va fer “especial il·lusió perquè ja feia tres anys que volia participar, però per edat no vaig poder”.

Per a el principal impulsor del Festiva Drons N’Roses, David Mas, va destacar que “el dia assolellat i sense vent ha permès capturar unes imatges impressionants amb un cels molt blaus i el mar verd, que sembla que estiguem al Carib”.

Cal assenyalar que el premi Memorial Jordi Velasco, que té una dotació econòmica de 1.000 euros, és el primer cop que el guanya un rosinc, ja que a la primera edició el va guanyar Vicenç Cànovas, de Vilajuïga, i l’any passat Francesc Perarnau, de La Pera, població del Baix Empordà.

A la Categoria Patrimoni natural costaner i paisatge, dotada amb 600 €, el guanyador va ser Lluís Mas Blanch, un rosinc especialitat tant en fotografia aèria com en subaquàtica, quedant finalista en Joan Fernández, gerent de la Productora d’Almanegra Audiovisual, portant-se 250 euros.

A la Categoria Patrimoni històric, amb la mateixa dotació que l’anterior, el guanyador vas ser Xavier Arnau i Mònica Guerra finalista.

I Guerra va repetir podi, en aquest cas com a guanyadora, de la Categoria Cerca l’objectiu.