El rosinc Maverick Viñales, tot un Campió del Món de Moto 3

Maverick Viñales

El pilot rosinc aconsegueix el seu primer campionat del Món en un cursa en que l’aposta era a tot o res per conquerir la glòria. I Maverick Viñales ho ha posat tot i la glòria és seva.

Maverick Viñales
Maverick Viñales al podi com a campió del món de Moto 3

Maverick Viñales, Àlex Rins Lluís Salom només tenien una opció si volia proclamar-se campions del món, guanyar l’última cursa del G.P. de la Comunitat Valenciana al circuit de Xest. Tant apretada havia quedat la classificació a punts entre tots tres després de l’últim Gran Premi disputat al Japó, que la victòria de qualsevol d’ells els donava el campionat.

Tant punt s’ha posat el semàfor verd, els tres pilots s’han posat en les tres primeres posicions. De fet, el  guió era aquest. Salom ha liderat la cursa en els primers metres, però Maverick l’ha avançat en els primer revolts per comandar la cursa, seguit del mallorquí i Àlex Rins. I en aquestes posicions s’han mantingut gairebé fins la volta 8, quan Salom ha decidit que era el seu moment de liderar la carrera. Un decisió que ha pres Àlex Rins a la volta 14.

Tots tres han liderat la cursa amb un objectiu: escapolir-se. Un missió que no han pogut complir cap dels tres en tot el campionat, i l’última cursa no seria una excepció degut a la igualtat mecànica de les seves montures.

Maverick Viñales
Els fans de Maverick celebrant el títol a l’interior dels Cinemes Roses

I a falta de 10 voltes per al final del Gran Premi, Mallorca s’ha quedat sense opcions que el títol arribés al seu territori, ja que Salom ha caigut en un revolt a dretes per deixar el campionat en un duel entre un rosinc i un barceloní, entre Maverick i Àlex. Aquest últim tenia el pla d’atacar a tres voltes del final. I ho ha fet. Però Viñales se li ha pegat a la roda.

I ha començat el ball d’avançametns, ara tu, ara jo, fins arribar a l’última volta, a l’última corba, quan Àlex Rins ha apurat la frenada per avançar a en Maverick, una apurada que li ha obligat prendre el revolt més obert que la traçada habitual, situació que en Maverick ha aprofitat per entrar a la recta de meta en primera posició i tot seguit creuar la línia d’arribada com a nou campió del món de Moto 3.

Roses és una festa

Maverick Viñales
La festa ha continuat a l’exterior del cinemes

El Multicinemes de Roses ha obert les seves portes per a que els fans que no s’han pogut desplaçar a Xest hp poguessin veure tots plegats en una gran pantalla de cinema.

Així, un centenar de rosincs, entre d’ells l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, la regidora d’Esports, Anna Joquera, i el responsable de Cultura, Marc Danés, han gaudit i emocionat de valent amb la victòria de Maverick Viñales. Un triomf que que val tot un campionat del món, “es sentim molt orgullosos de tenir entre nosaltres tot un campió del món, i que sabem de l’esforç, sacrifici i constància que ha tingut per arribar a on és, i el que puc dir repeteixo, és l’orgull, el molt d’orgull que sentim de tenir un campió entre nosaltres, perquè, a més, en Maverick ha demostrat tenir molt de cervell a sobre la moto, que ha sapigut portar una cursa molt complicada fins al final i guanyar-la”, ha assenyalat una sensiblement emocionada alcaldessa, que ha significat que “tenim un futur campió del món per molts anys”.

Maverick Viñales
Tothom a celebrat a Roses el campionat del món de Moto 3 de Maverick

Els aficionats han esclatat d’alegria tant a dins la sala com a la sortida dels cinemes onejant les seves banderes i cridant “campions, campions” crit de campions. Uns fans que han saborejat el títol de manera especial “ja que fa dos o tres carreres estava tot perdut, ningú pensava que pogués guanyar el títol, per sabia que en València no fallaria, i no ha fallat”, ha afirmat un exultant Pedro González, membre del Club de Fans del pilot.

Celebració a Roses del títol de campió del món de Maverick Viñales

Demá dilluns, al vespre. l’Ajuntament de Roses i el Club de Fans de Maverick tenen previst celebrar una rua i una concentració de motos a l’entrada de Roses, amb la previsió que el nou campió del món de Moto 3, Maverick Viñales, a les 20 hores pugi al balcó del consistori per oferir el títol a tots els rosincs.